HerNews.gr
Παιδί

Πώς να κάνετε οικογενειακές διακοπές χωρίς άγχος

Οικογενειακές διακοπές χωρίς άγχος μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να τις πετύχετε, αλλά όχι ακατόρθωτο. Για τους γονείς, η συχνή ερώτηση των παιδιών «πότε φτάνουμε;», οι εκρήξεις και το γενικό χάος, συνωμοτούν για να κάνουν τις οικογενειακές διακοπές συχνά μια δύσκολη εμπειρία. Κι όλα αυτά προτού να αντιμετωπίσετε τα ηλιακά εγκαύματα, το θέμα του φαγητού και τους τσακωμούς των παιδιών όταν φτάσετε στον προορισμό σας.

Εάν η ίδια η σκέψη προκαλεί άγχος από τις περσινές καλοκαιρινές διακοπές, μην ανησυχείτε. Υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι τα πράγματα  θα κυλήσουν λίγο πιο ομαλά.

Συσκευάστε πολλά υγιεινά σνακ για το ταξίδι

Η οργάνωση είναι το παν στις οικογενειακές διακοπές. Για να αποτρέψετε τα παιδιά σας όλη την ώρα να σας ζητάνε να πάρετε κάτι από τον δρόμο ή το πλοίο, έχετε ήδη έτοιμα μαζί σας υγιεινά σνακ, που αγαπάνε τα παιδια. Το μήλο, οι σταφίδες και το ποπ κορν είναι πάντα μια καλή επιλογή.

Μην ξεχάσετε τα παιχνίδια

Κρατήστε τις φωνές μακριά, παρέχοντας άφθονη ψυχαγωγία για τα μικρά παιδιά. Μπορείτε να επιβάλλετε περιορισμούς χρόνου οθόνης στο σπίτι, αλλά αξίζει να χαλαρώσετε την πολιτική σας, ενώ βρίσκεστε στον δρόμο. Έχοντας ένα iPad γεμάτο με τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες θα πρέπει να διασκεδάσουν τα παιδιά σας τουλάχιστον για λίγες ώρες. Φέρτε μερικά αυτοκόλλητα, βιβλία κι άλλα παιχνίδια έτοιμα για ταξίδι για να μην βαρεθούν καθόλου.

Λάβετε κάθε δυνατή προφύλαξη για την υγεία

Εάν πηγαίνετε κάπου μακριά, βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας θα κάνει τους απαραίτητους εμβολιασμούς. Λάβετε συμβουλές από τον γιατρό σας για το ποια φάρμακα πρέπει να πάρετε μαζί σας. Αυτό ισχύει και για πιο κοντινά ταξίδια. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αγχωτικό από το να προσπαθείτε να βρείτε ένα συγκεκριμένο φάρμακο για τον βήχα του παιδιού σας όταν είστε διακοπές.

Βεβαιωθείτε ότι ο τελικός προορισμός σας είναι φιλικός προς τα παιδιά

Ας ελπίσουμε ότι έχετε κάνει την έρευνά σας και ο προορισμός που έχετε επιλέξει είναι κάπου όπου υπάρχουν πολλές δραστηριότητες και μενού φιλικά προς τα παιδιά.

Αντηλιακό: Η καλύτερη προστασία για τα παιδιά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μαμάδες εν δράσει: Το μωρό μου κλαίει συνέχεια, τι να κάνω;

Her News

5 Τρόποι για να κάνετε το μπάνιο του μωρού σας διασκεδαστικό

Her News

Παιδί: Πως θα χτίσει σωστές διατροφικές συνήθειες;

Her News b