HerNews.gr
Health

5 Τροφές που θα σας βοηθήσουν να έχετε καθαρό δέρμα

Το καθαρό δέρμα είναι ένας κορυφαίος στόχος για πολλές από εμάς, αλλά μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί. Εκτός από μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας και να πίνετε πολύ νερό, τι άλλο μπορείτε να κάνετε;

Λοιπόν, αυτά που βάζετε στο σώμα σας έχουν μεγάλη επίδραση στο δέρμα σας. Εάν τρώτε πολλά ανθυγιεινά τρόφιμα και πίνετε πολλά ζαχαρούχα ποτά και πολύ αλκοόλ θα το δείξει το δέρμα σας. Από την άλλη πλευρά, εάν τρώτε υγιεινές και θρεπτικές τροφές το δέρμα σας θα φαίνεται καθαρό με μια υγιή φυσική λάμψη.

Εδώ είναι η επιλογή μας από πέντε τροφές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πιο καθαρό δέρμα.

Λιπαρά ψάρια 

Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών παρέχει στο σώμα σας βιταμίνη Β βιοτίνη. Η βιοτίνη παράγει λιπαρά οξέα και μεταβολίζει τα αμινοξέα. Η ανεπάρκεια βιοτίνης μπορεί να προκαλέσει δερματικά προβλήματα όπως εξανθήματα και σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C που βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, βοηθώντας το δέρμα να παραμείνει λείο και σφριγηλό. Οι ντομάτες έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο. 

Το λυκοπένιο είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ορμόνης που προάγει την ακμή. Το λυκοπένιο έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει την ερυθρότητα του δέρματος σε μεγάλο βαθμό, καθιστώντας το απαραίτητο για όσες υποφέρουν από ερυθρότητα και ροδόχρου ακμή.

Παντζάρι

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και είναι μια καλή πηγή καλίου, νατρίου, ασβεστίου, μαγνησίου και βιταμίνης Ε, η οποία είναι απαραίτητη για το ανώτερο στρώμα της υγείας του δέρματός σας. Τα φυσικά θρεπτικά συστατικά του παντζαριού βοηθούν το σώμα να καθαριστεί από τις τοξίνες καθώς καθαρίζει το αίμα και οδηγεί σε υγιές, λαμπερό δέρμα.

Σπόροι κολοκύθας

Κάθε πυρήνας κολοκυθόσπορου είναι πλούσιος σε ωμέγα 3, βιταμίνη Ε, ψευδάργυρο και έξι λιπαρά οξέα. Εάν είστε χορτοφάγος και δεν σας αρέσει το ψάρι ή είστε vegan, οι σπόροι κολοκύθας λειτουργούν ως ένα εξαιρετικό διατροφικό υποκατάστατο. Όλα αυτά τα εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες κάνουν τους σπόρους κολοκύθας μια εξαιρετική τροφή για καθαρισμό του δέρματος.

Αυγά

Αυτή η ευέλικτη τροφή είναι γεμάτη σελήνιο, ψευδάργυρο και πρωτεΐνη που καθαρίζει το δέρμα μαζί με ωμέγα 3 και βιοτίνη.

Τροφές που δίνουν ενέργεια για να συνεχίσουμε την ημέρα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Γιατί θέλουμε να τσιμπολογάμε περισσότερο το χειμώνα & πώς να αντιμετωπίσουμε αυτές τις λιγούρες

HerNews ka

5 μύθοι για τις αλλεργίες που πίστευες μέχρι σήμερα

Her News

Mαγνήσιο: Οι 5 τροφές που θα στο χαρίσουν

Her News