HerNews.gr
Ταξίδια

Εύβοια: Οι πέντε πιο όμορφες παραλίες

Η Εύβοια είναι γνωστή για τις εκπληκτικές παραλίες και τις παρθένες φυσικές τοποθεσίες της. Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας , η Εύβοια, βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από την Αθήνα, καθιστώντας την το ιδανικό μέρος για μια γρήγορη απόδραση.

Ο δείκτης θερμότητας έχει εκτοξευθεί τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα και το καλοκαίρι είναι εδώ, φέρνοντας μαζί του όλα όσα είναι γνωστή η χώρα μας, όπως φρέσκο ​​ψάρι, ολοήμερο κολύμπι σε καταγάλανες θάλασσες και δροσιστικά κοκτέιλ.

Η Εύβοια προσφέρει πολλές φθηνότερες ευκαιρίες διακοπών για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τη ζέστη με οικονομικό προϋπολογισμό και είναι γεμάτη από εκπληκτικές παραλίες. Η πρωτεύουσά της, η Χαλκίδα, έχει περισσότερες από οκτώ παραλίες γύρω της.

Δύο εξωτικές παραλίες στην Εύβοια που θα σας μαγέψουν με την ομορφιά και κρυστάλλινα νερά τους! - STEREA Economy

Τι καλύτερο ή πιο «καλοκαιρινό» από μια πόλη όπου οι ντόπιοι τριγυρνούν με τα μαγιό τους, κουβαλώντας τις πετσέτες θαλάσσης καθώς κατευθύνονται προς την πιο κοντινή παραλία;

Ενώ όλες οι παραλίες της Εύβοιας είναι όμορφες, μερικές ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες.

Η παραλία Χιλιαδού είναι γνωστή για τα κρυστάλλινα νερά

Η Χιλιαδού είναι μια υπέροχη παραλία με βράχια και άμμο που απέχει σχεδόν μια ώρα και δεκαπέντε λεπτά από τη Χαλκίδα.

Βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια, η παραλία είναι αγαπημένη τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα. Παρόλα αυτά, πολύ σπάνια έχει κόσμο. Πολλές φορές, μόνο λίγα άτομα βρίσκονται στην όμορφη παραλία.

Γνωστή για τα καθαρά, τιρκουάζ νερά και τις μυστικές σπηλιές της, η παραλία Χιλιαδού συχνά συγκρίνεται με μια τροπική παραλία στην Καραϊβική.

Αγία Άννα, μια όμορφη παραλία στη βόρεια Εύβοια

Μια άλλη εξαιρετική παραλία είναι αυτή της Αγίας Άννας. Βρίσκεται στη βόρεια Εύβοια, λιγότερο από δύο ώρες οδικώς από τη Χαλκίδα.

Η παραλία της Αγίας Άννας διαθέτει μεγάλες εκτάσεις από χρυσαφένιες αμμουδιές και τα καταγάλανα νερά της προσελκύουν αμέτρητους τουρίστες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Υπάρχουν επίσης πολλά καταστήματα με σουβενίρ και ταβέρνες γύρω από την παραλία.

Επιπλέον, υπάρχει ένα κάμπινγκ που βρίσκεται κοντά στην παραλία, στη μέση ενός πευκοδάσους, το οποίο είναι πολύ δημοφιλές στους νέους, καθώς προσφέρει πολύ πιο οικονομικές διακοπές.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι όλοι παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους μακριά από την παραλία, ώστε να νιώθετε σαν να βρίσκεστε σε έναν καλοκαιρινό παράδεισο χωρίς κόσμο.

Παραλία Ροβιές: ιδανική για κολυμβητές

Οι Ροβιές είναι η ιδανική επιλογή για όποιον ενδιαφέρεται να κολυμπήσει σε δροσερά, καθαρά, δροσερά νερά.Η ήσυχη, ήρεμη παραλία απέχει σχεδόν μία ώρα και σαράντα λεπτά από τη Χαλκίδα στο δρόμο προς την Αιδηψό.

Κατά την άφιξή σας στο χωριό Ροβιές, μπορεί να μην βρείτε την παραλία αμέσως, οπότε μπορείτε να ζητήσετε από τους  ντόπιους να σας δείξουν τον δρόμο προς την όμορφη παραλία.

Οι Ροβιές δεν είναι τόσο διάσημες όσο άλλες παραλίες στην Εύβοια, καθιστώντας τις μια εξαιρετική τοποθεσία για όσους θέλουν να ξεφύγουν από όλα. Αν και λιγότερο γνωστά από άλλα σημεία του νησιού, οι Ροβιές δεν είναι εντελώς απομονωμένες.

Οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να βρουν ταβέρνες και καφετέριες σε κοντινή απόσταση για να τροφοδοτήσουν την ημέρα της παραλίας τους.

Ο Αγιόκαμπος είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Εύβοιας

Ο Αγιόκαμπος είναι λίγο πιο μακριά από τις περισσότερες παραλίες που αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλά η μεγαλύτερη διαδρομή με το αυτοκίνητο αξίζει τον κόπο, καθώς η παραλία είναι ένας κρυμμένος θησαυρός.

Η παραλία του Αγιόκαμπου έχει νερά τόσο καθαρά και γαλάζια που οι κολυμβητές μπορούν εύκολα να δουν τη μεγάλη ποικιλία ψαριών να κολυμπούν κάτω από τα κύματα.

Οι τουρίστες και οι ντόπιοι λατρεύουν εξαιρετικά την εκπληκτική παραλία και θεωρείται ευρέως μια από τις καλύτερες στην Εύβοια.

Όσο για τη νυχτερινή ζωή, το χωριό που περιβάλλει την παραλία είναι γεμάτο μπαρ και εστιατόρια.

Μπορείτε είτε να οδηγήσετε στην παραλία, η οποία διαρκεί περίπου δύο ώρες από τη Χαλκίδα είτε να πάτε εκεί με πλοίο από τα λιμάνια της Γλύφας και της Αρκίτσας.

Έτοιμοι για Μουρτερή ?! | Χαλκίδα, Εκδηλώσεις, Δρομολόγια, ΚΤΕΛ, ΟΣΕ, Πληροφορίες

Παραλία Μουρτέρη

Πολλοί θεωρούν ότι η παραλία Μουρτέρη είναι η καλύτερη σε ολόκληρο το νησί. Βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Κύμης, το λιμάνι της Εύβοιας.

Η θάλασσα στην παραλία Μουρτέρη έχει βαθύ, πλούσιο γαλάζιο χρώμα και η θερμοκρασία του νερού είναι ακόμα καλύτερη—όχι πολύ ζεστή ούτε πολύ κρύα. Η παραλία έχει μήκος σχεδόν πέντε χιλιόμετρα και έχει ένα μείγμα από πέτρες και άμμο.

Αν και η παραλία είναι δημοφιλής, είναι τόσο μεγάλη που σπάνια αισθάνεστε ότι έχει κόσμο. Στην πραγματικότητα, μπορεί να νιώθετε ακόμη και σαν να βρίσκεστε σε μια απομονωμένη παραλία μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι πιο φιλικές πόλεις στην Ευρώπη

Her News

Ταξιδιωτικές τάσεις 2023: Προτεραιότητα τα μακρινά, περιπετειώδη ταξίδια

Her News

Airbnb έγινε η οικεία του Harry Potter 

Her News b