HerNews.gr
Αφιερώματα

Amy Winehouse: Η πολυτάραχη ζωή της τραγουδίστριας που σαν σήμερα «έφυγε» από την ζωή

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια Amy Winehouse ήταν μόλις 27 ετών όταν πέθανε εξαιτίας υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ στο σπίτι της στο Λονδίνο το 2011.

Η Amy Winehouse όσο ζούσε διοχέτευσε την αγάπη της για τη soul και την jazz σε μια εκλεκτική μορφή pop που είχε απήχηση σε αμέτρητους ανθρώπους. Ενώ ο κόσμος λάτρευε τα τραγούδια της όπως το “Rehab”, αυτή η μεγάλη επιτυχία υπονοούσε επίσης την πραγματική πάλη της με την κατάχρηση ουσιών.

Τελικά, οι δαίμονές της την νίκησαν και στις 23 Ιουλίου 2011 και η Winehouse «έφυγε» από την ζωή.

Η πολυτάραχη ζωή της Amy Winehouse

Ακόμη και πριν γίνει διάσημη, η Winehouse απολάμβανε να πίνει αλκοόλ και να καπνίζει. Αλλά από τη στιγμή που έγινε διεθνής σταρ, είχε αρχίσει να ασχολείται με τα σκληρά ναρκωτικά όπως η ηρωίνη και η κοκαΐνη. Κοντά στο τέλος, ήταν συχνά πολύ μεθυσμένη για να ανέβει στη σκηνή και να παίξει.

Ο πατέρας της είχε διστάσει να τη στείλει σε κέντρο αποκατάστασης όταν το χρειαζόταν περισσότερο. Αλλά δεν ήταν το μόνο άτομο στον κύκλο της που κατηγορήθηκε για την καθοδική πορεία της. Μετά τον θάνατό της,  οι ευθύνες στράφηκαν προς κάθε κατεύθυνση.

Τα παιδικά και εφηβικά χρόνια

Η Amy Jade Winehouse γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1983 στο Λονδίνο της Αγγλίας. Μεγαλωμένη σε μια οικογένεια της μεσαίας τάξης στην περιοχή Southgate, ονειρευόταν να γίνει τραγουδίστρια από νωρίς στη ζωή της.

Οι γονείς της χώρισαν όταν εκείνη ήταν 9 ετών. Βλέποντας τον γάμο τους να καταρρέει σε τόσο νεαρή ηλικία άφησε μια αίσθηση μελαγχολίας στην καρδιά της που αργότερα θα χρησιμοποιούσε στη μουσική της. Και ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελε να κάνει να ακουστεί η όμορφη φωνή της. Σε ηλικία 12 ετών, έκανε αίτηση στο Sylvia Young Theatre School.

Όπως είχε πει η ίδια ήθελε να πάει κάπου, όπου θα ξεπερνούσε τα όρια της και θα τραγουδούσε δυνατά. Αλλά το κύριο όνειρό της ήταν να ανέβει στην σκηνή και να γίνει πολύ διάσημη. Ήθελε οι άνθρωποι να ακούσουν τη φωνή της και να ξεχάσουν τα προβλήματά τους για πέντε λεπτά.

Η Amy Winehouse άρχισε να γράφει τραγούδια από την ηλικία των 14 ετών. Δημιούργησε κι ένα hip hop γκρουπ με τους φίλους της. Αλλά πραγματικά η τύχη της χαμογέλασε στα 16 της, όταν μια συνάδελφος τραγουδίστρια έδωσε το demo της σε μια εταιρεία που έψαχνε για τραγουδίστρια της τζαζ.

Αυτή η κασέτα τελικά θα οδηγούσε στην πρώτη της δισκογραφική συμφωνία, την οποία υπέγραψε σε ηλικία 19 ετών. Και μόλις ένα χρόνο αργότερα – το 2003 – κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ Frank. Η Winehouse έλαβε αρκετές διακρίσεις για το άλμπουμ στη Βρετανία.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Έλληνες celebrity που έζησαν το «θαύμα» – Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις τους

HerNews ka

15 Αυγούστου: Η Κοίμηση της Θεοτόκου – Τι γιορτάζουμε σήμερα

HerNews ka

1η Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Her News