HerNews.gr
Ελλάδα

Ασκληπιείο Ρόδου: Στις αυλές των σπιτιών η φωτιά – Εκκενώνεται ο οικισμός

Συνεχίζεται ο εφιάλτης με τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Κέρκυρα, Αίγιο και Κάρυστο όπου συνεχίζουν σε αρκετές περιπτώσεις να καίνε ανεξέλεγκτα ενώ τις βραδινές ώρες εκκενώθηκαν οικισμοί καθώς οι φλόγες πλησίαζαν προς κατοικημένες περιοχές.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στο Ασκληπιείο Ρόδου. Η φωτιά έχει μπει στις αυλές των σπιτιών.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα σε μία προσπάθεια να ελεγχθούν οι μεγάλες φωτιές που είναι σε εξέλιξη στη χώρα.

Μάχη σε μια σειρά με πύρινα μέτωπα δίνει η Πυροσβεστική, με τη μεγάλη φωτιά στη Ρόδο να μαίνεται για έβδομη πλέον ημέρα.

Ευχές να είναι μία καλή μέρα και μία καλή εβδομάδα θέλουν να είναι η αυτή, οι κάτοικοι της Ρόδου αλλά και οι πυροσβεστικές αρχές που «μάχονται» με τις φλόγες καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το βράδυ έγινε μία μεγάλη μάχη και σώθηκε το χωριό Ασκληπιείο περιφερειακά.

Η Ρόδος πλέον είναι το νησί της αλληλεγγύης μετά από τις εικόνες που καταγράφηκαν και με την βοήθεια των κατοίκων στους πυρόπληκτους τουρίστες.

Όλα τα μέτωπα είναι σε ύφεση, και είναι μεταξύ των περιοχών Γεννάδι και Κιοτάρι, στα Λάερμα, Μάσαρη και Μαλώνα τα οποία ήταν δύο καινούρια μέτωπα.

Πολλά σημεία του νησιού θεωρούνται επικίνδυνα καθώς υπάρχει ο φόβος των αναζωπυρώσεων. Στο Κιοτάρι κάποτε ήταν ένα θέρετρο και τώρα χαρακτηρίζεται ως κρανίου τόπος.

Η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη καθώς γίνεται λόγος για καταστροφή πάνω από 60.000 στρεμμάτων γης, αν και ακόμα δεν έχει γίνει αποτίμηση της καταστροφής.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Blue Horizon: Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ στο HerNews για τον θάνατο του 36χρονου – «Σήμερα είναι μία μαύρη μέρα για την ακτοπλοΐα»

HerNews ka

Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό: Κατανοούμε & δρούμε

Her News

Πάτρα: Ένας χρόνος από τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου

HerNews ka