HerNews.gr
Ελλάδα

Πώς να φιλοξενήσετε ή να υιοθετήσετε ένα από τα πυρόπληκτα ζώα

Περισσότερα από 450 ζώα.

Τόσα βρέθηκαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών και φυγαδεύτηκαν από το Dogs’ Voice, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στηρίζει πάνω από 130 φιλοζωικές οργανώσεις στην Ελλάδα. Χάρη στο Dogs’ Voice τα ζώα αποκτούν καθημερινά όχι μόνο τη «φωνή» που χρειάζονται, αλλά και κάτι -που κυρίως αυτές τις μέρες- χρειάζονται περισσότερο: ένα σπίτι.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (Τρίτη πρωί 25/7) και ενώ οι πυρκαγιές μαίνονται ακόμα στη χώρα, το Dogs’ Voice απευθύνει έκκληση στους φιλόζωους να γνωρίσουν ένα από τα λίγα ακόμα ζώα που έχουν μείνει χωρίς φιλοξενία ή υιοθεσία.

Μιλήσαμε με την Έλενα Δέδε, ιδρύτρια της Οργάνωσης, για το τι μπορούμε να κάνουμε αν ενδιαφερόμαστε.

Dog’s Voice
«Μπορείτε να έρχεστε σήμερα 25/7 ως τις 17:00 το απόγευμα στο Παλαί στο Γαλάτσι. Είναι η τελευταία μας μέρα στον συγκεκριμένο χώρο. Εκεί από τα 454 ζώα, έχουν μείνει 9 μόνο που δεν έχουν βρει σπίτι, ούτε καν προσωρινό».

Δεν χρειάζεται να επικοινωνήσετε πρώτα με τη Dogs’ Voice, να συμπληρώσουμε εμείς, οι άνθρωποι τρέχουν. Απλώς πηγαίνετε μέχρι τις 17:00 στο Παλαί.
«Αυτό που χρειαζόμαστε», λέει η Έλενα, «είναι υπεύθυνους ανθρώπους να φιλοξενήσουν ή να υιοθετήσουν ένα από τα σκυλάκια που περισώθηκαν από τις φωτιές σε Μάνδρα και Καλύβια. Έχουν όλα μεγάλη ανάγκη από ένα σπίτι. Όσοι έρθουν να είναι συνειδητοποιημένοι ότι θέλουν να φροντίσουν -έστω προσωρινά- ένα ζώο που ζούσε έξω, ημιδεσποζόμενο. Ένα ζώο που έχει περάσει το στρες της φωτιάς και θα περάσει το στρες της προσαρμογής σε ένα νέο περιβάλλον».

Dog’s Voice

Ποιο είναι το minimum διάστημα που θα χρειαστεί να φιλοξενήσουμε ένα ζώο, αν το αποφασίσουμε; τη ρωτάμε.

«Το ελάχιστο είναι 3 εβδομάδες. Και αυτό το λέμε γιατί τα σκυλάκια αυτά χρειάζονται τον χρόνο αυτόν να προσαρμοστούν. Δεν είναι σωστό να πηγαινοέρχονται από το ένα σπίτι στο άλλο».
Η Dogs’ Voice, για όποιον φιλοξενήσει ή υιοθετήσει, αναλαμβάνει τα πάντα: θα έχετε από εμάς δωρεάν όλο το πακέτο κτηνιατρικής και εκπαιδευτικής κάλυψης συν την τροφή του ζώου.

Το υπογραμμίζουμε αυτό γιατί μπορεί πολλοί να σκέφτονται να ανοίξουν το σπίτι τους σε ένα από τα πυρόπληκτα σκυλάκια, αλλά να διστάζουν λόγω πιθανών εξόδων. Δεν θα έχετε κανένα απολύτως έξοδο. Το μόνο που ζητάμε εμείς είναι υπεύθυνες φιλοξενίες ή υιοθεσίες από ανθρώπους που ξέρουν τι να περιμένουν: ένα ζώο που έχει ανάγκη από προστασία, που θέλουμε να μάθει να ζει ιδανικά μέσα -ή μέσα-έξω αν το σπίτι έχει σωστά περιφραγμένο κήπο».

Dog’s Voice

Από την Τετάρτη 26/7 και μετά, τα ζώα δεν θα βρίσκονται στο Παλαί στο Γαλάτσι. Θα είναι σε χώρους της Dogs’ Voice ή σε κτηνιατρεία μέχρι να αναρρώσουν. Οπότε αν δεν προλάβετε την Τρίτη 25/7, απευθυνθείτε κατευθείαν στο Dogs’ Voice στη σελίδα στο facebook ή στο Instagram».

Πηγή: topetmou.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το “πείραγμα” στον γιό του Κωνσταντίνο που αργούσε να ψηφίσει – «Ελπίζω να σκέφτεται μόνο τους σταυρούς»

HerNews ka

Χρήστος Κυριαζής: Το Σάββατο η κηδεία – Η επιθυμία της οικογένειας

Her News

Γιώργος Βάλλης: Συνάντηση με σπουδαστές για τον κλάδο του yachting & συνέντευξη στο Blue Sky

HerNews ka