HerNews.gr
Ψυχαγωγία

Σινεμά: Barbie & Oppenheimer «σπάνε» το box office – Ουρές στις αίθουσες

Τι είναι το «Barbenheimer»

Η ταινία Oppenheimer καταγράφει την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας, ενώ αυτή της Barbie τον ειδυλλιακό κόσμο της «κούκλας».

Η συνύπαρξη των δύο παραγωγών κάτω από την ίδια κινηματογραφική στέγη, από την αρχή θεωρήθηκε ριψοκίνδυνη.

Οι δύο ταινίες διαφημίστηκαν μαζί και προβλήθηκαν ταυτόχρονα την Παρασκευή 21 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη με τη συντομογραφία «Μπαρμπενχάιμερ».

Το αποτέλεσμα είναι ήδη επιτυχημένο. Το σκεπτικό είναι αυτό το συνδυαστικό άνοιγμα να τονώσει το box office και οι δύο ταινίες να σπάσουν ταμεία.

H ταινία Barbie με πρωταγωνιστές τη Margot Robbie και τον Ryan Gosling αναμένεται να βγάλει 100 εκατ. δολάρια και το Oppenheimer με τον Robert Downey Jr. και τον Matt Damon 50 εκατομμύρια, μόνο αυτό το Sαββατοκύριακο και μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις κινηματογραφικές αίθουσες κατέφθασαν θαυμαστές της κούκλας ντυμένοι στα ροζ και πέρασαν πολλές ώρες στις ειδικές αίθουσες για να ποζάρουν για φωτογραφίες, να αγοράσουν αναμνηστικά και κυρίως κούκλες Barbie με το πρόσωπο της Margot Robbie.

Η ταινία Oppenheimer καταγράφει τη ζωή του Αμερικανού θεωρητικού φυσικού με γερμανική καταγωγή που ήταν ο πρωτεργάτης του μυστικού σχεδίου «Μανχάταν» για την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας.

Μπορεί η συνύπαρξη δύο εντελώς αντίθετων ταινιών να είναι κάπως αντισυμβατική, όμως αυτήν την στιγμή όλη η γκάμα των συνεφίλ συζητάει και για το Oppenheimer και για την Barbie.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Στον δρόμο για τα Όσκαρ: Ποιες είναι οι 10 κορυφαίες ταινίες για το 2022

Her News

Ευτυχισμένες Μέρες του Σάμιουελ Μπέκετ: Έρχεται στο θέατρο Olivio για 10 παραστάσεις

HerNews ka

Disney: Έλληνες ηθοποιοί που έπαιξαν σε μεταγλωττισμένες ταινίες

Her News b