HerNews.gr
Ταξίδια

Κεφαλονιά: Η λίμνη Μελισσάνη μαγεύει με τα γαλαζοπράσινα νερά της

Η λίμνη Μελισσάνη στην Κεφαλονιά, γνωστή και ως  Σπήλαιο Μελισσάνης , είναι από τις πιο εκπληκτικές λίμνες στον κόσμο.

Βρίσκεται κάτω από μια σπηλιά μοναδικής ομορφιάς, η οποία έχει απίστευτο μήκος 3,5 km, πλάτος 40 μέτρα και ύψος 36 μέτρα. Τα κρυστάλλινα νερά της έχουν βάθος έως και 39 μέτρα. Οι σταλακτίτες στο σπήλαιο είναι μεταξύ δεκαέξι έως είκοσι χιλιάδων ετών.Σπήλαιο Κεφαλονιάς Λίμνης Μελισσάνης

Η Μελισσάνη βρίσκεται σε μια εύκολη τοποθεσία, μόλις δύο χιλιόμετρα από την παραλία της Σάμης και δέκα χιλιόμετρα από την πόλη του Αργοστολίου, η Μελισσάνη είναι κάτι που πρέπει να δει κάθε επισκέπτης του νησιού του Ιονίου.

Το πανέμορφο σπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά

Αυτό το φυσικό θαύμα, που ανακαλύφθηκε στη σύγχρονη εποχή το 1951, περιέχει τόσο γλυκό όσο και θαλασσινό νερό. Το αλμυρό νερό προέρχεται από την κοντινή θάλασσα ενώ το γλυκό νερό προέρχεται από μια φυσική πηγή που βρίσκεται περίπου είκοσι μέτρα κάτω από τη γη.Λίμνη Μελισσάνης

Τα σκάφη χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν επισκέπτες κατά μήκος των εξερευνήσεων των σπηλαίων. Το ταξίδι ξεκινά από το ευρύτερο τμήμα του σπηλαίου, το οποίο φωτίζεται από τις ακτίνες του ήλιου, δημιουργώντας μια σχεδόν νέον τιρκουάζ λάμψη από το νερό. 

Τα νερά του σπηλαίου είναι τα πιο πανέμορφα αν φτάσετε μεταξύ 11:30 π.μ. και 1:30 μ.μ., όταν το φως του ήλιου ρέει μέσα από τον κρατήρα της εκτεθειμένης οροφής του.

Το σπήλαιο μάλιστα έχει θέση στην ελληνική μυθολογία . Σύμφωνα με αυτούς τους θρύλους, το θαύμα της φύσης πήρε το όνομά του από μια από τις νύμφες, την Μελισσάνθη, η οποία αυτοκτόνησε επειδή ο θεός Πάνα δεν ήθελε να της ανταποδώσει την αγάπη.

Το όμορφο νησί της Κεφαλονιάς είναι το μεγαλύτερο στο Ιόνιο Πέλαγος και είναι γνωστό για την εκπληκτική βιοποικιλότητά του και τους φιλόξενους ντόπιους.

Από τις εκτάσεις καλλιεργήσιμων εκτάσεων και αμπελώνων της χερσονήσου της Παλικής μέχρι τους απότομους βράχους και τις βραχώδεις ακτές του βορρά, η Κεφαλονιά είναι γεμάτη εκπλήξεις.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φονέας: Η πανέμορφη ελληνική παραλία με το “τρομακτικό” όνομα

HerNews ka

Περιηγηθείτε στις σουίτες ξενοδοχείων με κόστος έως και 60.000 δολάρια τη βραδιά στο Miami Beach

HerNews ka

4 Εστιατόρια από το «Emily In Paris» που μπορείτε να επισκεφτείτε

Her News