HerNews.gr
Ελλάδα

Πυρκαγιές σε Βελεστίνο, Λαμία, Κέρκυρα και Ρόδο

Σε τρεις εκ διαμέτρου αντίθετες περιοχές της Μαγνησίας ξέσπασαν ταυτόχρονα φωτιές, υπό συνθήκες καύσωνα, ενώ φυσούν άνεμοι μεγάλης έντασης.

 Στις 14:30 ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του Βελεστίνου και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας του λίβα που πνέει στην περιοχή. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεσή της τόσο από τον Βόλο, όσο και από τις Βιομηχανικές Περιοχές.

Η φωτιά κατακαίει χορτολιβαδικές εκτάσεις στον δρόμο προς το Αερινό. Στη φωτιά του Βελεστίνου σπεύδουν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.   

Στο μεταξύ φωτιά έχει ξεσπάσει και στην περιοχή Κρόκιο του δήμου Αλμυρού από τις 15:00, όπου επίσης καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις.
         
Η τρίτη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 στην περιοχή Πάλτση του Νοτίου Πηλίου, όπου έσπευσαν αμέσως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 10 οχήματα, πολλοί εθελοντές, όπως και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά έπειτα από επίπονες προσπάθειες πριν πάρει διαστάσεις.

Φωτιά ξέσπασε έξω από την πόλη της Λαμίας

«Από τη μία πλευρά γλυτώσαμε τα σπίτια και τους ανθρώπους. Τώρα είναι κρίσιμη η βόρεια πλευρά… που έχει και εκεί σπίτια διάσπαρτα…» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που ξέσπασε αργά σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Αφανός της Λαμίας. 

Στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες αλλά και εθελοντές με τη συμμετοχή της αστυνομίας και του δήμου, ενώ δύο αεροσκάφη επιχειρούν συνεχώς ρίψεις νερού πάνω από την περιοχή για να συγκρατήσουν τη φωτιά.
Το μέτωπό της φωτιάς κατευθύνεται ανατολικά, ενώ έχει επεκταθεί και δυτικά προς το Κάστρο της Λαμίας μέσα σε πευκόφυτη περιοχή.
Στο μεταξύ πυρκαγιά ξέσπασε και στο χωριό Λευκάδα της Μακρακώμης στην περιοχή έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις από τη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία.

Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στο Κρόκιο Αλμυρού στην Μαγνησία

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Κρόκιο Αλμυρού Μαγνησίας. Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμει 1 ελικόπτερο.

Αναζωπυρώσεις στις πυρκαγιές στο νησί της Ρόδου

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην περιοχή της νότιας Ρόδου και των Απολλώνων δίνουν αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο νησί συνεπικουρούμενες από εκατοντάδες εθελοντές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Παράλληλα στις περιοχές αυτές γίνονται συνεχώς ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.
Στην περιοχή της νότιας Ρόδου υπάρχουν τρία μέτωπα αναζωπυρώσεων ενώ νέο μέτωπο με αναζωπύρωση δημιουργήθηκε πριν  από λίγο και σε περιοχή κοντά στο χωριό Απόλλωνα απ’ όπου  ξεκίνησε η φωτιά πριν από εννέα μέρες.

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα, σε δύο ενεργά μέτωπα ,σε δύσβατες περιοχές, δίνουν σήμερα μάχη με τις φλόγες πυροσβέστες και εθελοντές. Παράλληλα από το πρωί επιχειρούν και εναέρια μέσα , προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πυρκαγιά ,καθώς υπάρχει ο φόβος μεγάλης αναζωπύρωσης με την αλλαγή του καιρού το απόγευμα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένονται να φυσήξουν βορειοδυτικοί άνεμοι στην περιοχή.

Μετά τις δύσκολες ώρες που έζησαν οι κάτοικοι στις Λούτσες ,το Σύκι και την Ημερολιά, σήμερα επιστρέφουν στα σπίτια τους όλοι ηλικιωμένοι οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί.

Οι νεότεροι κάτοικοι είχαν μείνει στους οικισμούς και ήταν μεγάλη η βοήθεια που προσέφεραν στους πυροσβέστες . Η πυρκαγιά στην Β.Α Κέρκυρα ,δημιούργησε ένα μεγάλο κύμα εθελοντισμού σε όλο το νησί. Ευαισθητοποιημένοι πολίτες κάθε ηλικίας και με ό,τι μέσον διαθέτει ο καθένας ,καταφθάνουν από χθες στα επίμαχα σημεία για να βοηθήσουν, ενώ σε όλα τα χωριά δημιουργούνται ομάδες πολιτών για να περιπολούν μέρα νύχτα στην περιοχή τους.

Η δημοτική αρχή Βόρειας Κέρκυρας κατηγορηματικά επισημαίνει πως η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Παύλος Μαρινάκης: «Πρώτα οι εξηγήσεις και μετά η ανακοίνωση του χρόνου για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια»

HerNews ka

Νόνικα Γαληνέα: Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της – Τι ζήτησαν οι οικείοι της ηθοποιού

HerNews ka

Καιρός: Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και μελτέμια έως 7 μποφόρ – Έρχεται καύσωνας με 44 βαθμούς

HerNews ka