HerNews.gr
Ταξίδια

Φονέας: Η πανέμορφη ελληνική παραλία με το “τρομακτικό” όνομα

Μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσσηνίας στην Πελοπόννησο φέρει ένα από τα λιγότερο ελκυστικά ονόματα που θα μπορούσατε να φανταστείτε. Αλλά μόλις φτάσετε στην παραλία του Φονέα, θα ξεχάσετε το ατυχές όνομά της και θα παραδοθείτε στο μαγικό της τοπίο.

Το κεντρικό χαρακτηριστικό της παραλίας Φονέα είναι ο τεράστιος βράχος στη μέση της θάλασσας, που είναι κατάλληλος για άλματα ή βουτιές στα γύρω κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά.

Η παραλία του Φονέα είναι καλά κρυμμένη από τα δέντρα που πλαισιώνουν το μονοπάτι που οδηγεί σε αυτήν. Βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία Δελφίνια—μόλις 4 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρδαμύλης στο δρόμο προς τη Λακωνία στην Πελοπόννησο.

Μεσσηνία - Παραλία του Φονέα | Hellas Beach

Σηματοδοτώντας εκεί που τελειώνει το διάσημο φαράγγι του Φονέα, είναι κατανοητό ένα από τα αγαπημένα μέρη για τους ντόπιους το καλοκαίρι.

Ακόμα ένα καλά κρυμμένο μυστικό, η παραλία του Φονέα είναι ένα αγαπημένο σημείο για τους ντόπιους, αλλά δεν έχει ποτέ κόσμο, καθιστώντας την το ιδανικό μέρος για μια απόδραση στην παραλία.

Η προέλευση του ονόματος «Παραλία Φονέα»

Υπάρχουν διάφοροι θρύλοι για την προέλευση του ονόματος της παραλίας. Η πιο συνηθισμένη αφορά πειρατή που ναυάγησε εκεί.

Κρυβόταν στην κοντινή σπηλιά μέχρι να επισκευαστεί το πλοίο του και, στο μεταξύ, λήστευε και σκότωνε όλους όσους περνούσαν από εκεί. Έτσι εξηγείται η προέλευση της τοπικής παράδοσης να ονομάζουν την παραλία Φονέα.

Παραλία Φονέα - TravelGreece365

Ωστόσο, παρά το τρομακτικό όνομα, η παραλία του Φονέα είναι πραγματικά μια από τις ομορφότερες παραλίες της Πελοποννήσου. Είναι μια βοτσαλωτή παραλία με κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και ένα καταπράσινο φυσικό τοπίο με βράχους που την περιβάλλουν.

Δεν υπάρχουν ομπρέλες ή ξαπλώστρες, οπότε πρέπει να πάτε καλά προετοιμασμένοι με τις δικές σας προμήθειες. Ωστόσο, μόλις βρεθείτε εκεί, θα ξεχάσετε την έλλειψη ανέσεων και απλά θα απολαύσετε τα πεντακάθαρα νερά και το επιβλητικό φυσικό τοπίο της περιοχής.

Η ανέγγιχτη ομορφιά της τοποθεσίας είναι απαράμιλλη και θεωρείται ευρέως μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της περιοχής.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ελληνικές παραλίες στις 25 πιο όμορφες του κοσμου

Her News

Η μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο είναι 19 ώρες χωρίς στάση

Her News

Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για τους Ισραηλινούς τουρίστες

Her News