HerNews.gr
Fitness

3 Ασκήσεις για δυνατά χέρια

Έχουν περάσει οι μέρες που οι περισσότεροι πίστευαν ότι οι ασκήσεις για χέρια είναι μόνο για άνδρες. Τα δυνατά και σφιχτά χέρια είναι ιδιαίτερα σημαντικά και για εμάς τις γυναίκες. Πρέπει να βρούμε κίνητρο να γυμνάζουμε όλο μας το σώμα και να μην παραμελούμε κάποιο σημείο. Το να έχουμε δυνατά χέρια θα μας βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού και τα ψώνια και με τα παιδιά μας. Αλλά πάνω απ’ όλα θα νιώθουμε πιο όμορφα με γυμνασμένα και καλλίγραμα χέρια.

Με συνεχή προπόνηση με αντιστάσεις και υγιεινή διατροφή, μπορούμε να αναπτύξουμε δυνατούς μύες  που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε καλύτερη γυμναστική. Επίσης θα νιώθουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν θα φοράμε κάποιο αμάνικο ρούχο.

Ασκήσεις για τα χέρια

Ξαπλώστε με την κοιλιά στο πάτωμα, με τα πόδια σας να απέχουν περίπου 15 με 20 εκατοστά μεταξύ τους. Τοποθετήστε τις παλάμες σας επίπεδα στο έδαφος και ελαφρώς πιο φαρδιά από το πλάτος των ώμων.

Διατηρώντας το σώμα σας ίσιο και μακρύ, ανεβείτε στις μύτες των ποδιών σας και σηκώστε το σώμα σας από το πάτωμα με τα χέρια σας μέχρι να τεντωθούν πλήρως. Λυγίστε αργά τα χέρια σας στους αγκώνες και χαμηλώστε το στήθος σας προς το πάτωμα.

Σταματήστε περίπου 10 με 15 εκατοστά πριν αγγίξετε το έδαφος με την κοιλιά σας. Προσπαθήστε να κρατάτε την πλάτη και τα πόδια σας ίσια και σε ένα μόνο επίπεδο. Σπρώξτε ξανά προς τα πάνω στην αρχική θέση. Αυτό είναι ένα push up.

Εάν αυτό είναι πολύ δύσκολο, κάντε την άσκηση με τα γόνατά σας στο πάτωμα. Ή ακόμα πιο απλά, κάντε την άσκηση όρθια, χρησιμοποιώντας έναν τοίχο. Ξεκινήστε με τα πόδια σας περίπου 50 εκατοστά από τον τοίχο. Στόχος είναι να κάνετε τρία σετ των 8 με 12 επαναλήψεων.

Σταθείτε όρθια με ένα βαράκι σε κάθε χέρι. Σηκώστε τα βαράκια επάνω, κρατώντας τα χέρια σας σχεδόν εντελώς ίσια, σταματήστε όταν οι αγκώνες σας φτάσουν στο ύψος των ώμων και το σώμα σας σχηματίζει σχήμα «Τ». Χαμηλώστε και επαναλάβετε από 8 ως 12 φορές.

Τέλος, σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών και τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα, πιάνοντας ένα βαράκι και με τα δύο σας χέρια. Σηκώστε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι, κρατώντας το βαράκι κάθετα. Κρατήστε τους καρπούς ίσιους. Λυγίστε τους αγκώνες σας, χαμηλώνοντας το βαράκι πίσω από το κεφάλι σας. Κρατήστε τα μπράτσα σας κοντά στο κεφάλι και τους αγκώνες σας να δείχνουν προς την οροφή. Ισιώστε τα χέρια σας προς τα πάνω. Επαναλάβετε για να ολοκληρώσετε 8 έως 12 επαναλήψεις.

Ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο μπάνιο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως θα ελέγξετε την πείνα σας;

Her News

Fitness: Είναι καλύτερο να κάνουμε γυμναστική το πρωί ή το βράδυ;

HerNews ka

Νόστιμα σνακ από τον διατροφολόγο Δημήτρη Αθανασιάδη

Her News