HerNews.gr
DECORNEWS

Φυτά εσωτερικού χώρου: Tips για να τα φροντίσετε σωστά στη ζέστη

Τα φυτά εσωτερικού χώρου, μπορεί να αγαπούν τον ήλιο, αλλά χρειάζονται περισσότερη φροντίδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τις ημέρες που έχει ζέστη ή και καύσωνα τα παράθυρα θα πρέπει να είναι κλειστά, με τραβηγμένες τις κουρτίνες και τα κλιματιστικά να δουλεύουν αρκετές ώρες στο σπίτι σας. 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, εάν κανείς δεν είναι σπίτι και το κλιματιστικό είναι κλειστό, τα φυτά σας θα δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο σε ένα ζεστό και σκοτεινό δωμάτιο.

Ας δούμε τις παρακάτω συμβουλές για να κρατήσετε ζωντανά τα φυτά εσωτερικού χώρου σας αυτό το καλοκαίρι!

Μετακινήστε τα φυτά σας από τον ήλιο

Καταρχάς, ακόμη και τα φυτά που συνήθως αγαπούν το έντονο άμεσο φως, μπορούν να επηρεαστούν από τον απογευματινό ήλιο το καλοκαίρι. Οι μεγάλες καλοκαιρινές μέρες σημαίνουν περισσότερες ώρες ισχυρότερου φωτός.

Τα φυτά στο σπίτι σας μπορεί να μαραθούν, να φαίνονται χλωμά ή να γίνουν γενικά δυστυχισμένα. Μπορεί να παρατηρήσετε μερικές ξηρές, καφέ κηλίδες στα φύλλα του φυτού. 

Να είστε προνοητικές και να απομακρύνετε τα φυτά σας από παράθυρα γεμάτα με ήλιο τις ζεστές μέρες ή βάλτε μια διάφανη κουρτίνα ενδιάμεσα.

Διατηρήστε τα φυτά δροσερά

Τα φυτά είναι ακριβώς όπως οι άνθρωποι, τους αρέσει ο καθαρός αέρας το καλοκαίρι. Δώστε στα φυτά σας αεράκι ανοίγοντας μερικά παράθυρα τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας.

Ωστόσο, μην τα βάζετε μπροστά από το κλιματιστικό. Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου δεν αντέχουν στον κρύο αέρα του κλιματιστικού που χτυπάει απευθείας στα φύλλα τους.

Ποτίζετε τα φυτά σας πιο συχνά

Αν και πάντα προειδοποιούμε να μην ποτίζετε υπερβολικά τα φυτά σας, όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, η συμβουλή μας είναι λίγο διαφορετική. Το καλοκαίρι τα φυτά σας πρέπει να ποτίζονται πιο συχνά.

Η θερμότητα θα εξατμίσει το νερό πιο γρήγορα από το κανονικό. Το έδαφος στεγνώνει πιο γρήγορα και τα φυτά σας πρέπει να ποτίζονται πιο συχνά.

Μην χρησιμοποιείτε κρύο νερό νομίζοντας ότι βοηθάτε και δροσίζετε τα φυτά σας. Το νερό που είναι πολύ κρύο μπορεί πραγματικά να σοκάρει τις ρίζες.

Τα καλύτερα φυτά για το μπάνιο σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σκανδιναβικό στυλ σε διαμέρισμα στον Υμηττό

Her News b

Πώς να διακοσμήσετε εντυπωσιακά το σπίτι σας με φωτογραφίες σας σε καμβά

HerNews ka

Όμορφες ιδέες διακόσμησης για το coffee table

Her News