HerNews.gr
Μόδα

Τα πιο iconic γυαλιά ηλίου στην ιστορία της μόδας

Τα γυαλιά ηλίου υπάρχουν από το 1200, αλλά τον 20ο αιώνα, άρχισαν να παράγονται μαζικά κι έγιναν μια δήλωση στιλ που όλοι γνωρίζουμε σήμερα. 

Εκείνη την εποχή άρχισαν όχι απλά να υπηρετούν την κύρια λειτουργία τους, δηλαδή την προστασία των ματιών από τις ακτίνες του ήλιου. Έγιναν ένα must have αξεσουάρ που όλοι έβλεπαν ως απαραίτητο όταν έφευγαν από το σπίτι.

Μια σύντομη ιστορία των γυαλιών ηλίου

Τα πρώτα γυαλιά ήταν για να κρύβουν τις εκφράσεις του προσώπου. Όμως στα μέσα του 1700, ένας οπτικός από το Λονδίνο συνειδητοποίησε ότι άτομα με ορισμένα προβλήματα όρασης θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τα γυαλιά με πράσινους φακούς. Το πράσινο είναι το καλύτερο χρώμα για την προστασία των ματιών από τις ακτίνες του ήλιου.

Τον 20ο αιώνα, τα γυαλιά ηλίου εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούνται κυρίως για την προστασία των ματιών. Στη συνέχεια όμως όλα άλλαξαν και δημιουργήθηκαν τα γυαλιά ηλίου, όπως τα ξέρουμε. Η πρώτη εμφάνιση γυαλιών ηλίου με πολλές αποχρώσεις και μαζικής παραγωγής χρονολογείται το 1929 όταν ο Sam Foster άρχισε να τα πουλά ως αξεσουάρ μόδας. 

Επίσης κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 εμφανίστηκε το στιλ γυαλιών ηλίου cat eye, που έγινε αρκετά δημοφιλές.

Ποια είναι όμως τα πιο δημοφιλή γυαλιά ηλίου;

Ray-Ban Aviator

Αυτό το μοντέλο θα μείνει για πάντα στην ιστορία ως τα πρώτα γυαλιά ηλίου που δημιούργησε η Ray-Ban. Η άνοδός τους ήταν μεγαλύτερη στη δεκαετία του 1960 κι έγιναν σύμβολο στη δεκαετία του 1970.  Τώρα μπορείτε να βρείτε αυτό το στιλ σε πολλές μάρκες όπως Ray-Ban, Bill Bass, Guess, Michael Kors, Prada και Versace.

Gucci Clubmaster

Όταν ο Tom Ford έγινε διευθύνων σύμβουλος της Gucci το 1990, ανέπτυξε πολλά νέα προϊόντα, ένα από τα οποία ήταν τα εξαιρετικά δημοφιλή γυαλιά ηλίου Gucci. Αυτά τα γυαλιά επιλέγονται τώρα συχνά σε διασημότητες όπως η Mariah Carey και η Jennifer Aniston.

Carrera Boeing

Η Carrera είναι μία από τις μάρκες γυαλιών με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο. Το 1986, κυκλοφόρησε την πιο επιτυχημένη συλλογή γυαλιών τους, τη σειρά Boeing. 

Αξεσουάρ που πρέπει να έχετε στην ντουλάπα σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Lopez: Αυτός είναι ο λόγος που ντύθηκε ξανά νύφη!

HerNewskl

Irina Shayk: Με ποιον τρόπο μετέτρεψε ένα απλό T- Shirt σε ένα πιο επίσημο look;

HerNewskl

Aqua blue: Aυτό είναι το χρώμα-trend του φετινού καλοκαιριού!

HerNewskl