HerNews.gr
Ελλάδα

Τα ελληνικά νησιά με πληρότητα 90% – Αισιοδοξία στον τουριστικό κλάδο

Με αισιοδοξία υποδέχεται ο τουριστικός κόσμος της χώρας τον Αύγουστο, τον πλέον παραγωγικό μήνα της σεζόν σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις και τα έσοδα.

Με φόντο το μαύρο σκηνικό σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, τη Ρόδο, τα ελληνικά νησιά υποδέχονται τους χιλιάδες τουρίστες προβάλλοντας το καλύτερο πρόσωπο της ελληνικής φιλοξενίας.

Με πληρότητα που ξεπερνά το 90% στις περισσότερες των περιπτώσεων οι νησιωτικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια τουριστική σκακιέρα και εφέτος.

Στο ερώτημα, αν η καταστροφική πυρκαγιά στην Ρόδο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την εφετινή τουριστική χρονιά συνολικά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Γραφείων Λύσανδρος Τσιλίδης επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου και ειδικά ο Αύγουστος δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα. «Αυτές τις μέρες όλοι οι προορισμοί θα περπατήσουν. Και ειδικά τον Αύγουστο», αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Ο χρόνος θα βοηθήσει να ξεπεραστούν πολλά θέματα που ενέσκηψαν, όπως και στις προηγούμενες κρίσεις που έχει αντιμετωπίσει ο ελληνικός τουρισμός».

Προς επίρρωση της παραπάνω διαπίστωσης ο κ. Τσιλίδης σημειώνει ότι δεδομένης της κορύφωσης της τουριστικής σαιζόν σε όλους τους ανταγωνιστικούς προορισμούς της Ελλάδας, πολύ δύσκολα θα μπορούν όσοι έχουν προγραμματίσει διακοπές στην Ελλάδα να αλλάξουν το ταξίδι τους για κάπου αλλού. Την επόμενη εβδομάδα ωστόσο, τα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία έχουνε μία έκτακτη σύσκεψη με το ευρωπαϊκό τους όργανο την ECTAA (European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations ) για άντληση ασφαλών στοιχείων του τι μέλλει γενέσθαι.

Εστιάζοντας στην διαχείριση της κρίσης στην Ρόδο ο κ. Τσιλίδης εγκαλεί όσους δήλωσαν ότι τα τουριστικά γραφεία δεν βοήθησαν τους πελάτες τους στις πληγείσες περιοχές και σημειώνει: Τα ταξιδιωτικά γραφεία είναι καθημερινά στις επάλξεις δεν έχουν εγκαταλείψει κανένα πελάτη. Πώς θα επέστρεφαν στις πατρίδες τους, αν δεν βοηθούσαν τα τουριστικά γραφεία διερωτάται, ο κ. Τσιλίδης.

Κρήτη η πρώτη δύναμη στον ελληνικό τουρισμό

Εστιάζοντας στους νησιωτικούς προορισμούς που πρωταγωνιστούν στις τουριστικές ροές, για μια ακόμη χρονιά η Κρήτη είναι η πρώτη δύναμη στο ελληνικό τουριστικό στερέωμα. Και εφέτος, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κρήτης, Μανόλης Τσακαλάκης θα φτάσει τα 6 εκατομμύρια αφίξεις περίπου, 10% αυξημένες σε σχέση με πέρυσι.

Παρά τον μεγάλο αριθμό των αφίξεων, τα θετικό πρόσημο στα έσοδα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων τίθεται εν αμφιβόλω, απόρροια των χαμηλότερων διανυκτερεύσεων, όπως αναφέρει ο κ. Τσακαλάκης. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που σφραγίζει την τουριστική χρονιά εφέτος πανελλαδικά, κάτι που στην Κρήτη γίνεται εντονότερο, απόρροια της προσθήκης χιλιάδων νέων κλινών στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο του νησιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 180.000 υφιστάμενες ξενοδοχειακές κλίνες έχουν προστεθεί την τελευταία πενταετία 40.000 νέες ξενοδοχειακές και 125.000 κλίνες στην Βραχυχρόνια.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας

Her News

Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ: Στην τελετή παράδοσης και ανάληψης καθηκόντων του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

HerNews ka

Πάσχα 2024: Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

HerNews ka