HerNews.gr
Ταξίδια

Ανακαλύψτε την Κρυμμένη Ομορφιά της Λέρου

Ανάμεσα στην Πάτμο και την Κάλυμνο, η Λέρος είναι ένα εκπληκτικό νησί στα Δωδεκάνησα. Το νησί είναι σχετικά μικρό και απομονωμένο και αξίζει να το ανακαλύψετε.

Η θέση του στο Αιγαίο το καθιστά ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να ανακαλύψουν περισσότερα από ένα νησιά τη φορά.

Τα συχνά δρομολόγια πλοίων σας επιτρέπουν όχι μόνο να φτάσετε στην Πάτμο και την Κάλυμνο, αλλά και τους μικροσκοπικούς Λειψούς, την Κω ή τη Ρόδο.

Η ελληνική μυθολογία μας λέει ότι η Λέρος ήταν το μέρος που επέλεγε η θεά Άρτεμις για κυνήγι, λόγω της ποσότητας των άγριων ελαφιών εκεί.

Οι καταπράσινες κοιλάδες συνδυάζονται με ένα ξηρό λοφώδες τοπίο και οι βράχοι που κόβουν την ανάσα κρέμονται πάνω από τη θάλασσα.

Η Λέρος είναι “το σπίτι” της παρθένας ομορφιάς

Λέρος

Η αρχαία πρωτεύουσα της Λέρου, ο Πλάτανος, βρίσκεται απέναντι από τους λόφους, ακριβώς δίπλα στο χωριό της Αγίας Μαρίνας. 

Ο Πλάτανος οφείλει το όνομά του σε έναν αρχαίο πλάτανο που χρονολογείται από το 1765 εκεί. Ένα αξιοθέατο της Λέρου που πρέπει να δείτε είναι το εντυπωσιακό Μεσαιωνικό Κάστρο του Παντελίου, που χτίστηκε τον 11ο αιώνα.

Άλλα σημεία που δεν πρέπει να χάσετε περιλαμβάνουν τα χαμάμ και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, τον αρχαίο καθεδρικό ναό της πόλης.

Ο Πλάτανος φιλοξενεί αμέτρητα καλοδιατηρημένα νεοκλασικά κτίρια που σώζονται ακόμη και αξίζει να επισκεφθείτε.

Leros Greece: Travel Guide 2023 | Greeka

Ανάμεσά τους το σπίτι του κυβερνήτη και η λαϊκή αγορά, καθώς και το δημαρχείο και η δημόσια βιβλιοθήκη.

Ένας περίπατος στα στενά μονοπάτια επιτρέπει στους επισκέπτες να ανακαλύψουν πολλά παραδοσιακά ελληνικά καφέ, βρύσες και εμβληματικούς ανεμόμυλους.

Επίσης, το χωριό Λακκί αξίζει προσοχής. Αυτή η παραθαλάσσια πόλη δεν μοιάζει με αυτό που θα περίμενε κανείς από οποιοδήποτε ελληνικό λιμάνι.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Θάλασσα ή βουνό: Ποιες διακοπές να διαλέξετε;

Her News

6 λόγοι για να ταξιδέψεις το καλοκαίρι στη Ζάκυνθο

Her News

Βρήκαμε τα πιο φθηνά νησιά! Ανάμεσα τους και ένα Ελληνικό

Her News b