HerNews.gr
Ελλάδα

Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος δεσμεύεται να χρηματοδοτήσει την αναδάσωση της Ρόδου

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης δεσμεύτηκε τη Δευτέρα 31/7 ότι η κυβέρνησή του θα χρηματοδοτήσει την αναδάσωση της Ρόδου, που έχει καταστραφεί από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Η ανακοίνωση του Νίκου Χριστοδουλίδη ήρθε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε τη Λευκωσία στην πρώτη του επίσκεψη μετά την επανεκλογή του τον Ιούνιο.

Ο Κύπριος Πρόεδρος αποκάλυψε ότι υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον από ιδιώτες και εταιρείες να βοηθήσουν στην προσπάθεια αναδάσωσης της Ρόδου.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε κηρυχθεί στη Ρόδο στις 20 Ιουλίου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στο νησί άρθηκε το Σάββατο όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες έλαβαν ειδοποίηση από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 να επιστρέψουν με ασφάλεια στους τόπους διαμονής τους.

«Θα ανακοινώσουμε επίσης συγκεκριμένες αποφάσεις, ενέργειες που θα αποδείξουν την ισχυρή μας πεποίθηση για περαιτέρω συνεργασία», είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης καλωσορίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κύπρο. «Είμαι σίγουρος ότι η άριστη συνεργασία μας θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο σήμερα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Η συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων είναι εξαιρετική και θα προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε ένα ακόμη πιο θεσμικά στέρεο πλαίσιο για το πώς συνεργαζόμαστε».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τέμπη: Ξεσπά πατέρας θύματος για τις αποζημιώσεις της Hellenic Train – «Δεν τα θέλω τα λεφτά τους – Συγγνώμη από δολοφόνους, δεν δέχομαι»

HerNews ka

ΔΥΠΑ: Αιτήσεις για 3.000 θέσεις εργασίας με έμφαση στις γυναίκες

Her News

Φθάνει στην Αττική η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Σε ποιες περιοχές θα έχουμε έντονα φαινόμενα

Her News b