HerNews.gr
DECORNEWS

Διαμορφώστε ξανά οποιοδήποτε δωμάτιο που δεν χρησιμοποιείται με αυτές τις εγκεκριμένες από τους ειδικούς συμβουλές

Εάν έχετε ένα αχρησιμοποίητο δωμάτιο στο σπίτι σας που χρησιμοποιείται κυρίως για την αποθήκευση αντικειμένων ή είναι εντελώς άδειο, ήρθε η ώρα να το επαναπροσδιορίσετε ώστε να μπορεί να μετατραπεί σε ένα μέρος που εξυπηρετεί τον τρόπο ζωής και τις ανάγκες σας.

Παρακάτω θα δείτε τις καλύτερες συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε έναν σκόπιμο χώρο, διαβάστε για να μάθετε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε.

#1 Αξιολογήστε το δωμάτιο

Δεν δημιουργούνται όλοι οι χώροι εξίσου το ίδιο. Σημειώστε τα θετικά και τα μειονεκτήματα του δωματίου, από το μέγεθος μέχρι τον φωτισμό και την προσβασιμότητα του. Ζεσταίνεται το δωμάτιο συγκεκριμένες ώρες της ημέρας ή είναι συνήθως ψυχρό; Υπάρχουν περίεργες μυρωδιές στο χώρο; Αυτές είναι μόνο μερικές ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε πώς να επανατοποθετήσετε το δωμάτιο. Πάρτε το χρόνο σας και να είστε πραγματικά ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με τις ελλείψεις του δωματίου. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να μετριάζετε αποτελεσματικά τυχόν λιγότερο ευχάριστα χαρακτηριστικά του χώρου.

Ανακαινισμένη αίθουσα γυμναστικής.

#2 Προσδιορίστε τι θα σας κάνει ευτυχισμένους

Σκεφτείτε τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας. Ίσως σας αρέσει να κάνετε γιόγκα και να μην έχετε ένα ειδικό μέρος για τέντωμα και διαλογισμό. Ίσως εργάζεστε από το σπίτι και αυτήν τη στιγμή χρησιμοποιείτε το τραπέζι της κουζίνας ως γραφείο. Κάντε μια λίστα με ποια λειτουργία θα μπορούσε να χρησιμεύσει το δωμάτιο για να κάνει τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη.

Δεν χρειάζεται να επιλέξετε μόνο έναν σκοπό. Το δωμάτιο μπορεί να είναι πολυλειτουργικό με σωστό σχεδιασμό. Και επίσης δεν χρειάζεται να έχετε ένα ολόκληρο δωμάτιο για να κάνετε την αλλαγή.

#3 Δημιουργήστε την τέλεια διάταξη

Είτε χρησιμοποιείτε τεχνολογία είτε στυλό και χαρτί, αυτό το βήμα σας επιτρέπει να παίξετε με διαφορετικές ιδέες και τοποθέτηση επίπλων χωρίς να χρειάζεται να τα μεταφέρετε από μέρος σε μέρος. Μπορεί να είναι ευκολότερο να αξιολογήσετε τον χώρο με όλα τα αφαιρούμενα πράγματα. Αυτό βοηθά πραγματικά τον εγκέφαλό μας να ξαναφαντάξει το δωμάτιο ως έναν κενό καμβά και μπορεί να μας βοηθήσει να οραματιστούμε μια νέα κάτοψη για νέα έπιπλα ή διακοσμητικά στοιχεία που μπορεί να συνοδεύουν την αρχική λίστα επιθυμιών μας.

#4 Επιλέξτε ένα στυλ

Σας αρέσει αυτό που σας αρέσει και το υπόλοιπο σπίτι σας πιθανότατα αντανακλά το προσωπικό σας γούστο. Εάν επανατοποθετείτε ένα δωμάτιο που είναι ορατό από άλλα μέρη του σπιτιού, όπως μια επίσημη τραπεζαρία ή χώρος καθιστικού, θα ήταν λογικό να διακοσμήσετε τον “νέο” χώρο σας με στυλ που συμπληρώνει την εμφάνιση που ήδη χρησιμοποιείτε.  Η λειτουργία του χώρου θα υπαγορεύσει σε κάποιο βαθμό και τη χρωματική παλέτα. Για παράδειγμα, μια αίθουσα γιόγκα ή ένας χώρος διαλογισμού θα επωφεληθεί από απαλά, ηρεμιστικά χρώματα στους τοίχους και απαλά χαλάκια. Ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε να σχεδιάσετε τον ιδιαίτερο νέο σας χώρο, θέλετε να είναι ένα μέρος όπου αισθάνεστε άνετα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να καθαρίσετε αποτελεσματικά το μαξιλάρι σας και να “ξεφορτωθείτε” τις κίτρινες στάμπες

HerNews ka

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε σφουγγάρι κουζίνας & πως να το κάνετε να διαρκεί περισσότερο

HerNews ka

4 ατάκες για να βάλεις σε πίνακα

Her News