HerNews.gr
DECORNEWS

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε σφουγγάρι κουζίνας & πως να το κάνετε να διαρκεί περισσότερο

Ως γενικός εμπειρικός κανόνας, θα πρέπει να αντικαθιστάτε τα σφουγγάρια σας κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Φυσικά, αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πόσο συχνά τα χρησιμοποιείτε και πόσο καλά τα φροντίζετε. 

Εάν παρατηρήσετε ότι τα σφουγγάρια σας αρχίζουν να μυρίζουν ή να καταρρέουν πριν από το τέλος των δύο εβδομάδων, μάλλον ήρθε η ώρα να τα αλλάξετε.

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν είναι ώρα να αντικαταστήσετε το σφουγγάρι σας, μην είστε προσεκτικοί και πάρτε ένα νέο. 

Σε τελική ανάλυση, είναι σχετικά φθηνά και είναι εύκολο να βρεθούν . Επιπλέον, είναι καλύτερο να είσαι ασφαλής παρά να λυπάσαι όταν πρόκειται για την καθαριότητα.

4 σημάδια ότι ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από το σφουγγάρι σας

Όταν είναι εμφανώς αποχρωματισμένο ή λεκιασμένο

Συνήθως, μπορείτε να καταλάβετε εάν ένα σφουγγάρι είναι έτοιμο να αντικατασταθεί κοιτάζοντάς το. Οι λεκέδες που προέρχονται από το πλύσιμο των πιάτων ή το καθάρισμα των ακαθαρσιών θα πρέπει να ξεπλένονται σχετικά εύκολα. Εάν ένα σφουγγάρι διατηρεί τους λεκέδες ακόμα και αφού έχει ξεπλυθεί πλήρως, είναι έτοιμο να αντικατασταθεί με ένα καινούριο.

Όταν έχει αναπτύξει μια ξινή μυρωδιά

Ακόμα κι αν ένα σφουγγάρι φαίνεται καλό, μπορείς να καταλάβεις ότι είναι παλιό από τη μυρωδιά του. Η μυρωδιά μπορεί συχνά να είναι πιο εμφανής από τους λεκέδες. Όπως όλα τα άλλα υφάσματα που παραμένουν υγρά για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα σφουγγάρια μπορούν να αναπτύξουν μούχλα και ωίδιο. Εάν αρχίσετε να αισθάνεστε μια σοβαρή ξινή μυρωδιά από το σφουγγάρι σας, πετάξτε το αμέσως και αντικαταστήστε το. 

Όταν το σφουγγάρι διαλύεται

 Η φθορά ενός σφουγγαριού απλώς το κάνει λιγότερο αποτελεσματικό, επομένως αντικαταστήστε τα σφουγγάρια σας προτού μαλακώσουν.

Πώς να κάνετε το σφουγγάρι σας να διαρκέσει περισσότερο

  • Κρατήστε το σφουγγάρι σας σε καλά αεριζόμενο χώρο. Μην αφήνετε το σφουγγάρι σας στο κάτω μέρος του νεροχύτη σας ή  σε μια θήκη καθαρισμού. Τα σφουγγάρια, όπως όλα τα υφάσματα, χρειάζονται αέρα για να αεριστούν, διαφορετικά θα εμφανίσουν μούχλα ακόμη και μετά από λίγες μόνο χρήσεις. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε μια φθηνή θήκη για σφουγγάρι που να στερεώνεται στο πλάι του νεροχύτη σας και να βοηθά το σφουγγάρι σας να στεγνώσει γρήγορα μετά τη χρήση.
  • Φροντίστε να επιλέγετε πάντα το κατάλληλο σφουγγάρι.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μάρμαρο στη διακόσμηση: Πως να το χρησιμοποιήσεις

Her News

Έχετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας σε λάθος μέρος; Οι ειδικοί αποκαλύπτουν πού πρέπει πραγματικά να τοποθετηθεί

HerNews ka

H Vipart “τρελάθηκε” και βάζει φωτιά στη Black Friday με τιμές σοκ!

HerNews ka