HerNews.gr
DECORNEWS

Πως να καθαρίσετε αποτελεσματικά το μαξιλάρι σας και να “ξεφορτωθείτε” τις κίτρινες στάμπες

Κάθε βράδυ, καθώς ακουμπάτε το κεφάλι σας στο μαξιλάρι σας, αφήνετε πίσω μαλλιά, νεκρό δέρμα, μακιγιάζ, ιδρώτα, βρομιά και πολλά άλλα. Με τον καιρό, αυτά τα πράγματα αρχίζουν να συσσωρεύονται, βάφοντας τα κάποτε πεντακάθαρα μαξιλάρια σας περισσότερο κίτρινα παρά λευκά.

Αντί να πετάξετε τα κιτρινισμένα μαξιλάρια σας για να βάλετε καινούργια, θα σας δείξουμε πώς να τα λευκάνετε στο πλυντήριο ή στο χέρι. Στη συνέχεια, θα σας δείξουμε πώς να διατηρείτε τα μαξιλάρια σας πιο λευκά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε να είστε ήσυχοι κάθε βράδυ.

Η διαδικασία καθαρισμού κίτρινων σημαδιών από ένα μαξιλάρι μπορεί να είναι αποτελεσματική με ορισμένα βήματα. Καταρχάς, ανάλογα με το υλικό του μαξιλαριού, η προσέγγιση διαφέρει. Για παράδειγμα, αν το μαξιλάρι είναι πλεκτό ή υφασμάτινο, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

1. Πλύσιμο: Βυθίστε το μαξιλάρι σε ένα δοχείο με χλιαρό νερό και προσθέστε απορρυπαντικό. Αφήστε το μαξιλάρι να μουλιάσει για λίγη ώρα.

2. Χρήση λευκαντικού: Αν τα κίτρινα σημάδια παραμένουν, αναμείξτε λίγο οξυγονούχο λευκαντικό με το νερό και εφαρμόστε το με ένα πανί ή μια μαλακή βούρτσα.

3. Στέγνωμα στον ήλιο: Μετά τον καθαρισμό, αφήστε το μαξιλάρι να στεγνώσει φυσικά σε μια ηλιόλουστη περιοχή. Ο ήλιος έχει φυσικές ιδιότητες λεύκανσης που μπορούν να βοηθήσουν στην αφαίρεση των λεκέδων.

Για μαξιλάρια με ειδικά υλικά όπως αφρού μνήμης, ακολούθησε τις οδηγίες περιποίησης του κατασκευαστή, αφού η χρήση λευκαντικού ή υγρών μπορεί να τα καταστρέψει.

Πάντως, είναι σημαντικό να δοκιμάσεις οποιαδήποτε μέθοδο καθαρισμού σε ένα μικρό κομμάτι του μαξιλαριού προτού την εφαρμόσεις πλήρως, για να διασφαλίσεις ότι δεν προκαλεί ζημιά ή αλλεργικές αντιδράσεις.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει «Χριστούγεννα»

HerNews ka

Air Fryer: Ο απαραίτητος σύμμαχος στη σύγχρονη κουζίνα για υγιεινές & γευστικές απολαύσεις

HerNews ka

Όταν η αγάπη για τη μουσική γίνεται μουσικό δωμάτιο

Her News b