HerNews.gr
Beauty

Σημάδια ότι έχετε μια αφυδατωμένη επιδερμίδα

Αισθάνεστε ότι έχετε αφυδατωμένη επιδερμίδα; Είτε κάνετε διακοπές το καλοκαίρι, είτε το δέρμα σας είναι άτονο μετά από μια νύχτα με ποτά, όλοι αφυδατωνόμαστε κάποια στιγμή στη ζωή μας. Όμως αυτό γεννά το ερώτημα: τι πρέπει να προσέξουμε; Κι αν είμαστε αφυδατωμένες, πώς θα διορθώσουμε την κατάσταση; 

Όταν χάνουμε περισσότερα σωματικά υγρά από όσα μπορούμε να αντισταθμίσουμε με νερό ή τρώγοντας ενυδατικές τροφές, αφυδατωνόμαστε. Τα υγρά χάνονται όταν ιδρώνουμε, μιλάμε και ακόμα κι όταν αναπνέουμε από το στόμα μας τη νύχτα. 

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι πράγματα που καταναλώνετε (ή κάνετε) τακτικά προκαλούν επίσης αφυδάτωση. Συνήθεις ένοχοι είναι η καφεΐνη και η έντονη άσκηση χωρίς να αναπληρώνονται τα χαμένα υγρά στη συνέχεια.

Μήπως έχετε αφυδατωμένη επιδερμίδα;

Ένα σημάδι ότι έχετε αφυδατωμένη επιδερμίδα είναι όταν φαίνεται θαμπή και μπορεί επίσης να ξεφλουδίζει. Μακροπρόθεσμα, η αφυδάτωση μπορεί επίσης να επηρεάσει πραγματικά την ποιότητα του δέρματος.

Εάν είναι ορατές μικρές ραβδώσεις στη γωνία των ματιών ή στα μάγουλα κι εμφανίζονται νιφάδες μετά το make up, τότε το δέρμα σας είναι πιθανώς αφυδατωμένο.

Πιο σπάνια, ειδικά το χειμώνα, μπορεί να εμφανιστούν πλάκες στις γωνίες των φρυδιών και στις πλευρές της μύτης. Αυτό είναι ένα άλλο σημάδι ότι είναι επείγον να ενυδατώσετε το δέρμα σας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θυμηθείτε να ψεκάζεστε με ιαματικό νερό στο πρόσωπό σας μόλις δείτε αυτά τα σημάδια στο δέρμα σας, περιμένοντας να το ενυδατώσετε πιο καλά το βράδυ.

Το αφυδατωμένο δέρμα τείνει επίσης να αισθάνεται σφιχτό και στερείται λάμψης και φωτεινότητας. Χρειάζεται μικρές ποσότητες λιπαρών ουσιών ώστε να μπορέσει να αποκαταστήσει το υδρολιπιδικό φιλμ και τη λειτουργία φραγμού της επιδερμίδας. Επίσης οι μεγάλες ποσότητες ενυδατικών ενεργών συστατικών θα το βοηθήσουν να διατηρηθεί ενυδατωμένο.

Πρέπει να επιλέξετε προϊόντα ενυδάτωσης, όπως γαλάκτωμα (για λιπαρό, μικτό και κανονικό δέρμα),  κρέμα (για ξηρό δέρμα) ή τζελ (για όλους τους τύπους δέρματος). Και για να ενισχύσετε την ενυδάτωση, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη χρήση ενός ορού.

Μαύρα στίγματα: Αντιμετώπιση με φυσικό τρόπο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Megan Fox: Υιοθέτησε το πιο ρομαντικό μανικιούρ για τον Άγιο Βαλεντίνο

HerNewskl

Tips για μια ολοκληρωμένη περιποίηση χειλιών

Her News

Το καλύτερο αντηλιακό για κάθε τύπο δέρματος

Her News