HerNews.gr
Beauty

Μαύρισμα χωρίς ήλιο: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει μαύρισμα. Όπως το μιλφέιγ, το δέρμα αποτελείται από πολλά στρώματα. Η επιδερμίδα είναι το πιο επιφανειακό στρώμα όπου τα κύτταρα αναγεννάται γρηγορότερα. Το χόριο είναι το ενδιάμεσο στρώμα και το υποδόριο είναι το βαθύτερο στρώμα.

Είναι τα κύτταρα της επιδερμίδας που μαυρίζουν, χάρη στα εξειδικευμένα κύτταρα που δημιουργούν το μαύρισμα: τα μελανοκύτταρα. Υπό την επίδραση των ακτίνων UV, αυτά τα κύτταρα παράγουν μια έγχρωμη χρωστική, τη μελανίνη. Η μελανίνη αποβάλλεται στη συνέχεια από τα μελανοκύτταρα και θα χρωματίσει τα γειτονικά κύτταρα της επιδερμίδας.

Ικανότητα μαυρίσματος

Η ικανότητα μαυρίσματος είναι μοναδική για κάθε άτομο. Εξαρτάται από τον φωτότυπο του δέρματος και τη δράση των μελανοκυττάρων. Η μελανίνη στο δέρμα σχηματίζει ένα φυσικό φράγμα στις ακτίνες UV. Αλλά δεν είναι αρκετή για να προστατεύσει πλήρως το δέρμα. Δυστυχώς, ό,τι και να κάνετε, δεν μπορείτε να αλλάξετε τη δομή του δέρματός σας ή την ικανότητά του να μαυρίζει.

Αν θέλετε να μαυρίσετε χωρίς τον ήλιο ή να παρατείνετε το μαύρισμα στο σπίτι, το self-tanner είναι μια καλή λύση. Το ενεργό συστατικό του αυτομαυρίσματος είναι η διυδροξυακετόνη (ή DHA). Αυτή χρωματίζει το επιφανειακό στρώμα του δέρματος. Συνήθως συνδυάζεται με ερυθρυλόζη, ένα ενεργό συστατικό φυτικής προέλευσης που εξομαλύνει το χρώμα.

Καλές συνήθειες

Εφαρμόστε λίγη λοσιόν σώματος εκ των προτέρων για να αραιώσετε το αυτομαυριστικό σε αυτές τις περιοχές. Αποφύγετε την εφαρμογή self-tan στις φτέρνες. Όπου είναι δυνατόν, κάντε απολέπιση μια μέρα πριν. Μην ξεχνάτε να πλένετε καλά τα χέρια σας μετά την εφαρμογή.

Επίσης, τα καρότα όχι μόνο σε κάνουν να νιώθεις καλά, αλλά και να δείχνεις ωραία! Τροφές πλούσιες σε β-καροτένια (εκτός από τα καρότα, μπορείτε να τα βρείτε στα πορτοκάλια, τις ντομάτες και τις πιπεριές) βοηθούν το δέρμα σας να διατηρήσει ένα ανοιχτό χρώμα το χειμώνα και να αποκτήσει ωραίο μαύρισμα όταν βγει ο ήλιος.

Μαύρισμα: Δείτε πώς θα διαρκέσει περισσότερο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Scrunchie: 4 Εύκολα χτενίσματα που μπορείτε να κάνετε

Her News

Πώς να φορέσεις τη στέκα στα μαλλιά με στυλ

Her News

Φρύδια: Να κάνω αποτρίχωση με κλωστή;

Her News b