HerNews.gr
Beauty

Φρύδια: Να κάνω αποτρίχωση με κλωστή;

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και θέλουμε να είμαστε φρέσκες και ωραίες. Μπορούμε να κάνουμε αποτρίχωση με κλωστή; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Τι είναι η αποτρίχωση με κλωστή; 

Η αποτρίχωση φρυδιών με κλωστή είναι μία μέθοδος που μας έρχεται από τη Μέση Ανατολή και που είναι όσο αρχαία όσο και η χαλάουα.

 Η διαδικασία είναι απλή και συνήθως περιλαμβάνει ένα  κομμάτι βαμβακερής κλωστής. Αφού η περιοχή καθαριστεί με οινόπνευμα, η αισθητικός κρατά την κλωστή και στα δυο της χέρια και τη στριφογυρίζει. Έτσι, δημιουργεί έτσι ένα μικρό «λάσο», το οποίο ανοιγοκλείνει. Ώστε να τραβάει τις ανεπιθύμητες τρίχες από τη ρίζα, χωρίς τη χρήση βλαβερών χημικών.

Ποια είναι τα θετικά: 

Σε αντίθεση με το τσιμπιδάκι, το λέιζερ & την χαλάουα, η κλωστή θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες και πιο ακριβείς μεθόδους αποτρίχωσης. Ειδικά για την ευαίσθητη περιοχή γύρω από το μάτια.

Είναι ιδανική για όσους έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα, καθώς δεν προκαλεί ερεθισμούς και εγκαύματα.  

Σε αντίθεση με το τσιμπιδάκι, με την κλωστή οι τρίχες δεν γυρίζουν προς τα μέσα.

Επιπλέον, αν και η αισθητικός συχνά κρατά την κλωστή με το στόμα της, η πιθανότητα μολύνσεων είναι υπό το μηδέν. Το κομμάτι της κλωστής που έρχεται σε επαφή με το στόμα της, δεν είναι το ίδιο με εκείνο που ακουμπάει την επιδερμίδα.

Με την μέθοδο της κλωστής μπορούμε να απομακρύνουμε και το χνούδι, κάτι που το κερί  αδυνατεί να κάνει.

Ποια είναι τα αρνητικά:

Η συγκεκριμένη μέθοδος αποτρίχωσης δεν προτείνεται σε όσους έχουν μόλις κάνει κάποια πλαστική επέμβαση στο πρόσωπο. Ο λόγος είναι επειδή η επιδερμίδα δεν έχει επουλωθεί ακόμα, υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.

Ένα ακόμα αρνητικό είναι ότι αν και δεν είναι αδύνατο, δύσκολα μπορούμε να κάνουμε αποτρίχωση με κλωστή στον εαυτό μας. Δεν μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε όπως το τσιμπιδάκι.

 

Νεότερα Άρθρα

Τα μυστικά περιποίησης της Anne Hathaway

Her News

Χριστίνα Μπόμπα: Έκανε το ιδανικό χτένισμα για τις διακοπές σας

HerNewskl

Adele: Λανσάρει δικό της brand καλλυντικών με υπέροχες σκιές ματιών

HerNewskl