HerNews.gr
Health

Τρόποι για να ξανακοιμηθείς όταν ξυπνάς στις 3 το πρωί

Είναι φυσιολογικό και φυσικό να ξυπνάς τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά μπορεί να νιώθεις ότι δεν θα ξανακοιμηθείς πολύ εύκολα. Ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα που θα σε βοηθήσουν να σε πάρει ο ύπνος εύκολα και γρήγορα.

Σκάσε ένα χαμόγελο

Είναι εύκολο να κάνεις σκέψεις ότι το επόμενο πρωί θα έχεις πολύ κακή απόδοση στη δουλειά, αν δεν κοιμηθείς καλά το βράδυ. Αλλά προσπάθησε να απομακρυνθείς από αυτή την ιδέα ότι το να ξυπνάς τη νύχτα είναι ένα τρομερό πράγμα που θα οδηγήσει σε τρομερές συνέπειες.

Το χαμόγελο είναι μια πρώτη λύση, γιατί απελευθερώνει σεροτονίνη και ντοπαμίνη. Έτσι μπορεί να έχεις πιο θετικά συναισθήματα και να αποφύγεις να δεις εφιάλτες.

Αντιμετώπισε το άγχος

Όταν δεν μπορούμε να κοιμηθούμε ξανά, είναι συνήθως επειδή το μυαλό μας είναι απασχολημένο ή ανησυχούμε για κάτι. Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε πρόβλημα ύπνου, έχουμε πρόβλημα άγχους και στρες.

Βρες τεχνικές που λειτουργούν για εσένα, είτε πρόκειται για γιόγκα ή οτιδήποτε άλλο. Είναι σημαντικό να διώχνεις το άγχος, πριν πέσεις στο κρεβάτι.

Μην «επιχειρήσεις» να ξανακοιμηθείς

Το κύριο λάθος που κάνεις όταν ξυπνάς το βράδυ είναι να προσπαθείς να μείνεις ακίνητη, για να μην ξυπνήσεις τον σύντροφό σου, προσπαθώντας ταυτόχρονα να κοιμηθείς πάλι. Αλλά όταν προσπαθείς τόσο πολύ καταφέρνεις τα αντίθετα αποτελέσματα.

Μην ελέγχεις το ρολόι

Το να κοιτάς την ώρα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς στο να μπορέσει να σε πάρει ο ύπνος. Δημιουργεί άγχος και, ακόμη χειρότερα, θα σε κάνει να σκεφτείς κι άλλα πράγματα. Δεν είναι σημαντικό να γνωρίζεις την ώρα. Μάθε να αφήνεσαι.

Ύπνος και δέρμα: Τα οφέλη του “ύπνου ομορφιάς”

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ο Δρ. Δημήτριος Τσούκας πρωτοπορεί με νέα μέθοδο αναγεννητικής ιατρικής!

Her News

Διατροφή: Ποιες τροφές βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος;

Her News b

Τσάι Matcha : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Her News b