HerNews.gr
Fitness

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποκτήσετε φόρμα;

Είτε έχει περάσει καιρός από τότε που γυμνάζεστε, είτε αυτή είναι η πρώτη φορά θα χρειαστεί λίγος χρόνος σίγουρα για να αποκτήσετε φόρμα και να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση.

Όμως η επιλογή να γίνετε υγιείς θα σας ωφελήσει τώρα και στο μέλλον, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα χρειαστεί!

Ανάλογα με το τρέχον επίπεδο φυσικής σας κατάστασης κι άλλα ζητήματα υγείας, το να αποκτήσετε φόρμα μπορεί να σας πάρει μόλις 3 με 4 μήνες, εφόσον προπονείστε με συνέπεια. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ακολουθούν ένα τακτικό πρόγραμμα προπόνησης και τρώνε υγιεινές τροφές θα παρατηρήσουν θετικές αλλαγές μέσα σε 6 με 8 εβδομάδες.

Η συνταγή σας για να αποκτήσετε φόρμα

Το να αποκτήσετε φόρμα απαιτεί έναν συνδυασμοί συστατικών της φυσικής κατάστασης. Για να αποκτήσετε φόρμα – ειδικά αν είστε νέα στην άσκηση ή δεν έχετε ασκηθεί εδώ και καιρό – υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε για επιτυχία.

Ασκηθείτε 3 με 5 ημέρες την εβδομάδα, για τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους. Παρακολουθήστε την πρόοδό σας κι ακολουθείστε μια υγιεινή κι ισορροπημένη διατροφή.

Θυμηθείτε να ξεκινήσετε αργά και να αυξάνετε σταδιακά την ένταση και τη συχνότητα της άσκησης. Είναι επίσης απαραίτητο να ξεκουράζεστε σωστά. Μην ξεχνάτε να τρώτε καλά για να διασφαλίσετε ότι το σώμα σας έχει την ενέργεια που χρειάζεται.

Τα συστατικά της φυσικής κατάστασης

Η φόρμα προσφέρει προφανή οφέλη για την υγεία. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκτήσετε καλή φυσική κατάσταση. Για να βρείτε ένα κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τα  συστατικά της φυσικής κατάστασης, που είναι η σύσταση σώματος, η μυϊκή δύναμη και η ευλυγισία. Κάθε συστατικό παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική φυσική σας κατάσταση κι ευεξία κι όλα επηρεάζουν το πόσο γρήγορα μπορείτε να αποκτήσετε φόρμα.

Η σύσταση του σώματος αναφέρεται στην αναλογία λίπους προς άπαχη (μυϊκή) μάζα στο σώμα. Η μυϊκή δύναμη αναφέρεται στην ποσότητα δύναμης που μπορεί να παράγει ένας μυς με τη μέγιστη προσπάθεια. Τέλος, η ευλυγισία αναφέρεται στο εύρος κίνησης σε μια άρθρωση. Βέβαια είναι και η ικανότητα των μυών να τεντώνονται. Μπορεί να βελτιωθεί μέσω δραστηριοτήτων όπως η γιόγκα και οι διατάσεις.

Η γιόγκα βοηθάει να διαχειριστείτε το σάκχαρο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κανέλα: Τα απίστευτα οφέλη της

Her News

Κάνε το σπίτι σου, γυμναστήριο!

Her News b

Τι να τρώμε μετά την προπόνηση: Τρόφιμα που μας δίνουν ενέργεια & ποια πρέπει να αποφεύγουμε

HerNews ka