HerNews.gr
Fitness

Η γιόγκα βοηθάει να διαχειριστείτε το σάκχαρο

Οι άνθρωποι δίνουν περισσότερη προσοχή στο σάκχαρο αυτές τις μέρες κι αυτό είναι πολύ καλό. Γνωρίζατε όμως ότι η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει;

Εάν έχετε μιλήσει ποτέ με τον γιατρό σας ή διαβάσατε ένα άρθρο σχετικά με τη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, είναι πιθανό να έχετε ακούσει ότι η άσκηση παίζει σημαντικό ρόλο.

Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να βγάλετε το χαλάκι της γιόγκα σας. Αν και κάθε είδους κίνηση μπορεί να είναι χρήσιμη, υπάρχουν κάποιες έρευνες που δείχνουν ότι η πρακτική της γιόγκα ακόμη και λίγα λεπτά την ημέρα θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει.

Ο έλεγχος του σακχάρου

Όταν τρώμε, μέρος αυτής της τροφής διασπάται σε γλυκόζη, η οποία στη συνέχεια απελευθερώνεται στην κυκλοφορία του αίματός μας. Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας αυξάνονται, το πάγκρεας μας απελευθερώνει ινσουλίνη, μια ορμόνη που επιτρέπει στα κύτταρα του σώματός μας να χρησιμοποιούν αυτό το σάκχαρο για ενέργεια.

Αλλά εάν το σώμα σας είναι συνεχώς υπερφορτωμένο με υπερβολική ποσότητα ζάχαρης στην κυκλοφορία του αίματός σας, μπορείτε να αναπτύξετε μια κατάσταση που ονομάζεται αντίσταση στην ινσουλίνη.

Πώς η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει με το σάκχαρό σας

Η γιόγκα είναι μια αρχαία πρακτική που προέρχεται από τον Ινδουισμό στην Ινδία. Η “asana” ή οι στάσεις της γιόγκα είναι συνήθως αυτό που θα ασκούσατε σε ένα μάθημα γιόγκα στο τοπικό στούντιο ή στο γυμναστήριο. 

Παραδοσιακά, η γιόγκα χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την ενθάρρυνση της ένωσης μεταξύ νου και σώματος. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη, ότι πολλές στάσεις και πρακτικές της είναι ιδιαίτερα χρήσιμες όταν πρόκειται για τη διαχείριση ορισμένων παθήσεων υγείας.

Ένας αυξανόμενος όγκος ερευνών δείχνει ότι η γιόγκα μπορεί να έχει ορισμένα συγκεκριμένα οφέλη για τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα. Μια μελέτη του 2014, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 11.000 άτομα, διαπίστωσε ότι μόλις τρεις μήνες με γιόγκα συσχετίστηκαν με την ύφεση του προδιαβήτη και την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2.

Διασκεδαστικές προπονήσεις στο σπίτι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5+1 Μυστικές συμβουλές προπόνησης από αρχαίους Έλληνες αθλητές

HerNews ka

Λεύκανση δοντιών: Τι λένε οι ειδικοί & ποια μέθοδο προτείνουν ως καλύτερη

HerNews ka

Οι θερμίδες στο πασχαλινό τραπέζι

Her News b