HerNews.gr
Beauty

Προστατέψτε τα μαλλιά σας ενώ κοιμάστε

Αν πιστεύετε ότι ο μόνος τρόπος για να προκαλέσετε ζημιά στα μαλλιά είναι να τα βάφετε ή το υπερβολικό styling με θερμότητα, ξανασκεφτείτε το. Ο τρόπος με τον οποίο φροντίζετε τα μαλλιά σας, ενώ κοιμάστε μπορεί να έχει επίδραση και στην εμφάνιση και την υγεία των μαλλιών σας. Επομένως, είναι σημαντικό να σκεφτείτε τι πρέπει να κάνετε (και τι όχι) ενώ κοιμάστε με τα μαλλιά σας. Θεωρήστε το ως επέκταση της ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών σας.

Υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε την φροντίδα των μαλλιών σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Διαβάστε παρακάτω καθώς μοιραζόμαστε τις αγαπημένες μας συμβουλές περιποίησης μαλλιών πριν τον ύπνο.

Είναι καλύτερο να κοιμάστε με τα μαλλιά σας πιασμένα ή όχι;

Αν κάνετε κότσο ή αλογοουρά, αλλά δημιουργείτε υπερβολική ένταση στην κορυφή του κεφαλιού σας, δεν είναι καλό για την υγεία των μαλλιών σας. Επίσης ρόλο παίζει αν κοιμάστε με τον κατάλληλο τύπο μαξιλαριού ή μαξιλαροθήκης που θα αποτρέψει την τριβή μεταξύ των μαλλιών. Πολλές φορές όμως αυτό, εξαρτάται μόνο από το μήκος των μαλλιών σας.

Αν έχετε κοντά μαλλιά αφήστε τα ελεύθερα,  γιατί το δέσιμο θα προκαλούσε υπερβολική τριβή και πίεση στο τριχωτό της κεφαλής σας. Εάν έχετε μακριά μαλλιά και τα πιάσετε, θα προστατέψετε πολύ τις άκρες τους, από το να τραβηχτούν, ενώ κοιμάστε.

Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας πριν κοιμηθείτε

Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας τη νύχτα είναι να τα χτενίζετε πολύ καλά. Αυτό θα τα ξεμπερδέψει και θα κατανείμει ομοιόμορφα τα φυσικά τους έλαια από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Χρησιμοποιήστε μια χτένα με φαρδιά δόντια για να αφαιρέσετε τους κόμπους. 

Χρησιμοποιήστε έναν ελαφρύ ορό μαλλιών

Η διαχείριση του φριζαρίσματος  μπορεί να είναι απογοητευτική και μπορεί να προκύψει καθώς κοιμάστε, λόγω της τριβής στην μαξιλαροθήκη σας.

Για να ελαχιστοποιήσετε το φριζάρισμα με το οποίο ξυπνάτε, δοκιμάστε να εφαρμόσετε έναν ορό μαλλιών πριν πάτε για ύπνο.

Κερατίνη για τα μαλλιά: Λειτουργεί πραγματικά;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Khloé Kardashian: Τόλμησε το it κούρεμα της σεζόν και της ταιριάζει όσο κανένα άλλο!

HerNewskl

Beauty: Πως να χαρίσετε στα φρύδια σας πυκνή και υγιή όψη

HerNews ka

KORRES: Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με μια ολοκαίνουρια σειρά skincare

Vip Group