HerNews.gr
Health

Απλές συμβουλές self care για να φροντίσετε τον εαυτό σας

Τα τελευταία χρόνια, ξέρετε ότι το self care  είναι πλέον μια έννοια που είναι σταθερά εδραιωμένη στη συνείδησή μας της ποπ κουλτούρας. Και δεδομένoυ του έντονου άγχους που πολλοί βιώνουμε, μπορείτε να καταλάβετε γιατί.

Τι γίνεται, όμως, αν εσείς προσωπικά δεν έχετε τον χρόνο ή τον προϋπολογισμό για ένα Σαββατοκύριακο χαλάρωσης και περιποίησης;

Η αλήθεια είναι ότι η φροντίδα του εαυτού μας δεν χρειάζεται να σημαίνει ότι θα πάμε σε ένα πολυτελές σπα. Εάν έχετε κάνει μια μικρή έρευνα στα άρθρα που μιλάνε για το self care, ξέρετε ότι δεν υπάρχει μια πρακτική που να ταιριάζει σε όλους. Η ουσία είναι η προσωπική προτίμηση, οπότε το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη βοήθεια για να βελτιώσετε τη δική σας.

Το πρώτο βήμα είναι να οραματιστείτε ένα περιβάλλον που σας φέρνει χαρά, ευκολία κι άνεση.

Οπότε εδώ μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές απλές συμβουλές self care για να φροντίσετε τον εαυτό σας.

1. Κάντε το ντους σας το πιο προσεγμένο κομμάτι της ημέρας 

Η απλή επιβράδυνση είναι η πιο αληθινή μορφή self care. Χρησιμοποιήστε επιπλέον δέκα λεπτά για να κάνετε ένα ντους. Πάρτε ένα διαφορετικό αφρόλουτρο και σαμπουάν, δοκιμάστε μια νέα μαλακτική κρέμα ή scrub σώματος. Επιλέξτε όμορφες και βαμβακερές πετσέτες και κακομάθετε λίγο τον εαυτό σας. Στο τέλος μιας κουραστικής μέρας λίγη παραπάνω χαλάρωση είναι αυτό που χρειάζεστε.

2. Χρησιμοποιήστε μια καθημερινή βόλτα ως άσκηση στη χαρά

Η ζωή γίνεται γρήγορα χαοτική και το να έχετε μια “εργαλειοθήκη πρακτικών αυτοφροντίδας” είναι το μυστικό για να παραμένετε παρών και προσγειωμένες.

Αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε μέρα για να αναλογιστείτε την ευημερία σας. Εντοπίστε τρόπους για να ελαχιστοποιήσετε τους διάφορους στρεσογόνους παράγοντες και να δημιουργήσετε περισσότερο συναισθηματικό χώρο για χαρά.

Σίγουρα λίγο περπάτημα μόνες σας, με τον σύντροφό σας ή τα σκυλάκια σας, θα βοηθήσει.

3. Αντιμετωπίστε τον ύπνο σαν μίνι διακοπές για να ανανεωθείτε

Βάλτε τον ύπνο σε προτεραιότητα, ξεκινώντας από σήμερα. Ειδικά αν δεν κοιμάστε εύκολα ή ξυπνάτε με τον παραμικρό θόρυβο, θα πρέπει να εστιάσετε στη δημιουργία του σωστού περιβάλλοντος.

Μια μάσκα ματιών για να μπλοκάρει το φως, βαμβακερά σεντόνια για να σας κρατούν δροσερή κι άνετες πιτζάμες είναι όλα απαραίτητα.

Αυτό συμβαίνει όταν δεν κοιμάστε αρκετά, σύμφωνα με τους ειδικούς

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Διακοπές και διατροφή: Μπορούν να συνδυαστούν τελικά;

HerNews ka

Ίλιγγος : Αίτια,διάγνωση,συμπτωματολογία και θεραπεία!

Her News b

Τι προκαλεί φαγούρα στις παλάμες;

HerNews ka