HerNews.gr
Health

Αυτό συμβαίνει όταν δεν κοιμάστε αρκετά, σύμφωνα με τους ειδικούς

 Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική μας ευεξία. Αλλά ίσως δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει όταν δεν κοιμάστε καλά.

Ο κακός ύπνος μιας νύχτας μπορεί να μην είναι μεγάλη υπόθεση, αλλά αν συνεχιστεί, μπορεί να εκπλαγείτε από το πόση αρνητικότητα μπορεί να φέρει στη ζωή σας.

Ο άφθονος ύπνος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Η χρόνια στέρηση ύπνου μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την ευεξία σας.

Το ανοσοποιητικό σύστημα υποφέρει

Ο ύπνος σας μεταφράζεται άμεσα στην ευεξία σας. Όταν κοιμόμαστε, το ανοσοποιητικό μας σύστημα παράγει ορισμένες πρωτεΐνες και αντισώματα που χρειαζόμαστε για να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση ασθενειών ή λοιμώξεων. Εάν δεν κοιμάστε ή δεν κοιμάστε αρκετά, το ανοσοποιητικό σας σύστημα μειώνει την παραγωγή αυτών των κυττάρων που καταπολεμούν τις ασθένειες.

Αυτό μπορεί να διαταράξει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να αυξήσει τις πιθανότητές σας να αρρωστήσετε. Είναι σημαντικό να δίνετε προτεραιότητα στον ύπνο ως μέρος της συνολικής ρουτίνας υγείας και ευεξίας σας για να βοηθήσετε να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα να λειτουργεί σωστά.

Ο κίνδυνος ασθενειών αυξάνεται

Επειδή το ανοσοποιητικό σας σύστημα εξασθενεί από τον πολύ λίγο ύπνο, γίνεται πιο δύσκολο να καταπολεμήσετε τις ασθένειες. Καθώς κοιμάστε, το σώμα παράγει κυτοκίνες, πρωτεΐνες που βοηθούν στην καταπολέμηση λοιμώξεων και φλεγμονών. Η έλλειψη ύπνου κάνει το σώμα σας να παράγει λιγότερες κυτοκίνες, εξασθενώντας την ικανότητα του ανοσοποιητικού σας συστήματος για την καταπολέμηση της μόλυνσης.

Γίνεται πιο δύσκολο να μάθετε νέα πράγματα

Έχετε αισθανθεί ποτέ ότι ο εγκέφαλός σας δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει σε μια νέα εργασία ή δεξιότητα όταν είχατε στέρηση ύπνου; Αυτό συμβαίνει επειδή για να λειτουργεί σωστά ο εγκέφαλός σας, το σώμα σας χρειάζεται επαρκή ύπνο. Η στέρηση ύπνου μπορεί να προκαλέσει μειωμένη προσοχή, που οδηγεί σε ασθενέστερες μνήμες.

Η διάθεσή σας δεν ρυθμίζεται τόσο εύκολα

Πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι οι κουρασμένοι άνθρωποι είναι συχνά δυσάρεστοι και με κακή διάθεση. Μπορείτε να τους κατηγορήσετε (τουλάχιστον εν μέρει) για τον κακό ύπνο. Η κακή ποιότητα ή ποσότητα ύπνου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε δυσκολία στη ρύθμιση της διάθεσης και των συναισθημάτων. Η κατάθλιψη, το άγχος και το στρες μπορεί να αυξηθούν εάν κάποιος συνήθως δεν κοιμάται αρκετά.

Τρόποι για να ξανακοιμηθείς όταν ξυπνάς στις 3 το πρωί

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μύθοι και αλήθειες για την περίοδο

Her News

Υγεία: Η απώλεια στενού συγγενή αυξάνει τον κίνδυνο για θάνατο από καρδιακή ανεπάρκεια

Her News

Τα φυτικά γάλατα που ενισχύουν την μακροζωία

Her News