HerNews.gr
DECORNEWS

Ο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε ένα σίδερο

Το αγαπάτε ή το μισείτε, το σιδέρωμα είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Αλλά αν διαπιστώσετε ότι τα φρεσκοκαθαρισμένα ρούχα σας καλύπτονται από τυχαία σημάδια, μάλλον ήρθε η ώρα να καθαρίσετε το σίδερο σας.

Συνιστάται από τους περισσότερους κατασκευαστές να κάνετε αφαλάτωση του σιδέρου σας κάθε έναν έως τέσσερις μήνες, ανάλογα με το πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε. Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να ξεκινήσετε, εδώ είναι ο απλός οδηγός μας.

4 σημάδια που δείχνουν ότι το σίδερο σας χρειάζεται αφαλάτωση

  • Το σίδερο σας βγάζει λευκά κομματάκια ή άλατα στα φρεσκοπλυμένα ρούχα σας;
  • Υπάρχει κάποιο κολλώδες υπόλειμμα (από το σιδέρωμα υφασμάτων σε πολύ ζεστό περιβάλλον) λιωμένο στην πλάκα (γνωστό και ως το μεταλλικό κομμάτι);
  • Σέρνει το σίδερο αντί να γλιστράει;
  • Το σίδερο αφήνει σημάδια και λεκέδες;

Αν κάτι από αυτά ακούγεται οικείο, ίσως είναι καιρός να καθαρίσετε το σίδερο σας! Αγνοήστε το πρόβλημα και κινδυνεύετε να καταστρέψετε τυχόν ευαίσθητα αντικείμενα καθώς σιδερώνετε.

πώς να καθαρίσετε ένα σίδερο

Πώς να καθαρίσετε το σίδερο

Πάρτε ένα μεγάλο, καθαρό, υγρό πανί και σκουπίστε πάνω από μια ελαφρώς ζεστή πλάκα. 

Εάν χρησιμοποιείτε φύλλα στεγνωτηρίου στο στεγνωτήριο σας, αυτά μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματικά – και πάλι, γυρίστε το σίδερο στο χαμηλό και τρίψτε μερικά φύλλα στεγνωτηρίου πάνω από την πλάκα για να αφαιρέσετε τη συσσωρευμένη βρομιά.

Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε λίγη λευκή οδοντόκρεμα με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε απαλά τη συσσώρευση βρομιάς στη βάση.

Μην χρησιμοποιείτε λειαντικά καθαριστικά, καθώς αυτά θα καταστρέψουν την επίστρωση της πλάκας. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό ειδικά σχεδιασμένο για πλάκες.

πώς να καθαρίσετε ένα σίδερο

Πώς να καθαρίσετε σε βάθος το σίδερο σας

Τα περισσότερα σίδερα ατμού διαθέτουν πλέον κάποια μορφή αυτοκαθαριζόμενου συστήματος. Χρησιμοποιήστε τα τακτικά ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Εναλλακτικά, ρίξτε ίσα μέρη αποσταγμένο λευκό ξύδι και νερό στη δεξαμενή νερού μέχρι να γεμίσει το ένα τρίτο. Ανάψτε το σε μέτρια θερμοκρασία και αφήστε το να αχνιστεί για περίπου πέντε με 10 λεπτά ώστε να εξατμιστεί όλο το ξύδι.

 Στη συνέχεια, γεμίστε τον θάλαμο με φρέσκο ​​νερό και ενεργοποιήστε ξανά το σίδερο για να ξεπλύνετε τα ίχνη αποθεμάτων και ξιδιού. Σκουπίστε τη βάση του σίδερου και τις οπές εξαερισμού ατμού με μια χαρτοπετσέτα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Έλλη Λαμπέτη: Το σπίτι της μετατρέπεται σε boutique hotel

Her News

6 αλλαγές της «μιας ώρας» για να ανανεώσετε το σαλόνι σας

HerNews ka

Κόλπα χρωμάτων για μικρά δωμάτια – Πως το χρώμα μπορεί να ενισχύσει τις διαστάσεις και το στυλ

HerNews ka