HerNews.gr
Health

Αυτό συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε καφέ με άδειο στομάχι

Το να ξυπνάτε με ένα ωραίο, αχνιστό φλιτζάνι καφέ είναι μια πρωινή τελετουργία αγαπημένη για πολύ κόσμο. Αλλά είναι το να πίνετε καφεΐνη το καλύτερο πράγμα για την κοιλιά (και τον εγκέφαλό σας) το πρωί;

Εάν καταναλώνετε καφέ αμέσως μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι, δηλαδή με άδειο στομάχι, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε ξανά τον χρόνο του αγαπημένου σας ροφήματος για να αποφύγετε τους κοιλιακούς πόνους και το επιπλέον άγχος.

Γιατί αυτό το ακριβό latte αξίζει κάθε γουλιά μόνο όταν αισθάνεστε καλύτερα, σωματικά και ψυχικά.

Τι κάνει ο καφές στο σώμα;

Ο καφές μπορεί να διεγείρει την παραγωγή οξέος, το οποίο μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές ή συμπτώματα παλινδρόμησης οξέος, δηλαδή καούρα. Ο καφές μπορεί επίσης να διεγείρει την παραγωγή κορτιζόλης, μια ορμόνη του στρες στο σώμα. Λίγη κορτιζόλη είναι σημαντική για τη ρύθμιση του σακχάρου, της αρτηριακής πίεσης και του μεταβολισμού. Οι υπερβολικές ποσότητες για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορεί να οδηγήσουν σε υπέρταση και μη ρυθμισμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Δεν είναι ιδανικό, ειδικά εάν το πρωινό είναι ήδη μια αγχωτική στιγμή για εσάς.

Βέβαια είναι προσωπική επιλογή να αποφασίσετε πώς και πότε θέλετε να καταναλώσετε αυτό το πρώτο φλιτζάνι της ημέρας. Συνιστάται να έχετε ένα μικρό σνακ με τον καφέ σας, ακόμα κι αν δεν είστε έτοιμες για πρωινό.

Μπορεί η γεύση και η μυρωδιά του καφέ να είναι αυτό που σας σηκώνει από το κρεβάτι το πρωί. Βέβαια, ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη μέρα σας, ανεξάρτητα από τι άλλο υπάρχει στο στομάχι σας. Ο καφές έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα συγκέντρωσης κι αυτό δεν έχει σχέση με το αν έχετε φάει ή όχι.

Ιδανικά αν δεν θέλετε να φάτε πολύ για πρωί μπορείτε να καταναλώσετε ένα φρούτο, ένα βραστό αυγό, τοστ με φυστικοβούτυρο ή αβοκάντο, γιαούρτι με φρούτα ή μια χούφτα ξηρούς καρπούς.

Απλές συμβουλές self care για να φροντίσετε τον εαυτό σας

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η προσθήκη αλατιού στο πόσιμο νερό βοηθά στην ενυδάτωση;

HerNews ka

Μεσογειακή Διατροφή: Η δύναμη των λαών της Μεσογείου

Her News b

4 Τροφές για να νικήσετε τη ζέστη του καλοκαιριού

Her News