HerNews.gr
DECORNEWS

Κόλπα χρωμάτων για μικρά δωμάτια – Πως το χρώμα μπορεί να ενισχύσει τις διαστάσεις και το στυλ

Τα έξυπνα κόλπα βαφής τοίχου για μικρά δωμάτια μπορούν να μεταμορφώσουν μικρές περιοχές σε περιοχές γεμάτες προσωπικότητα. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπογιά για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του ενισχυμένου χώρου, αλλά υπάρχει επίσης μια αυξανόμενη τάση για τη μετατροπή των μικρών δωματίων σε «κουτιά κοσμημάτων», κάνοντας τα να αισθάνονται σκοτεινά, πολυτελή και φιλόξενα.

Για τα μικρά δωμάτια, έχει να κάνει λιγότερο με το ακριβές χρώμα που επιλέγετε και περισσότερο με το πώς εφαρμόζετε το χρώμα

1. Σκεφτείτε έναν τοίχο τονισμού

Ένα δωμάτιο σε ροζ τόνους

Μια εξαιρετική προσέγγιση είναι να βάψετε έναν τοίχο με έμφαση για να δώσετε στο μικρό δωμάτιο περισσότερο βάθος, καθώς εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την αντίθεση. Μερικοί σχεδιαστές λένε ότι ένας τοίχος με σκούρο τόνο σε ένα δωμάτιο βαμμένο διαφορετικά, το φως μπορεί να λειτουργήσει μαγικά για έναν μικρό χώρο. 

2. Βάψτε το ταβάνι ίδιο χρώμα με τους τοίχους

Ένα μπάνιο λουσμένο στο μπλε

Όταν προσπαθείτε να κάνετε ένα μικρό δωμάτιο να αισθάνεται μεγαλύτερο, η οροφή σας είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε τι επίδραση μπορεί να έχει μια  βαμμένη οροφή  στον χώρο σας. Αν, για παράδειγμα, τα σκούρα χρώματα σχεδιάζουν ένα δωμάτιο, σίγουρα  θα πρέπει πάντα να βάφετε το ταβάνι σε λευκό , όχι; Με το σωστό χρώμα στους τοίχους, αυτό είναι ένα δοκιμασμένο και αξιόπιστο κόλπο.

3. Κρατήστε το ελαφρύ

μια ολόλευκη τραπεζαρία

Το πρώτο σας ένστικτο να πάρετε ένα μικρό, σκοτεινό δωμάτιο και να το βάψετε λευκό μπορεί να μην είναι απαραίτητα η χειρότερη ιδέα για να το κάνετε να αισθάνεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερο και φωτεινό. Οι τόνοι όπως το κρεμ, το υπόλευκο ή το μπεζ είναι ιδανικοί για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, για να ανοίξουν χώρους καθώς δεν έχουν το σκούρο οπτικό βάρος των οργανικών καφέ ή την κλινική ποιότητα ενός καθαρού λευκού.

4. Δοκιμάστε σκούρα χρώματα

ένα σκοτεινό γραφείο στο σπίτι

Διαλέξτε μια πιο σκούρα, πιο εύθυμη απόχρωση και βάψτε τους τοίχους, τα τελειώματα και την οροφή με το ίδιο χρώμα. Δημιουργεί μια τέτοια ατμόσφαιρα στο δωμάτιο και είναι ένας πολύ σκόπιμος τρόπος για να αναβαθμίσετε το σχέδιο ενός μικρού δωματίου με μπογιά.

Κατά έναν τρόπο, ένας συνδυασμός σκούρων χρωμάτων μπορεί επίσης να κάνει ένα μικρό δωμάτιο να αισθάνεται λιγότερο κλειστοφοβικό.

5. Μην αποφεύγετε το χρώμα

ένα μικρό μπάνιο βαμμένο πορτοκαλί

Η χρήση ενός τολμηρού χρώματος σε έναν μικρό χώρο θα το κάνει να νιώθει δέκα φορές μεγαλύτερο, εξηγούν οι σχεδιαστές, ειδικά όταν το μεταφέρετε στην οροφή. Το χρώμα προσθέτει πραγματικά βάθος στους τοίχους σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 λόγοι για τους οποίους το σπίτι σας προσελκύει την ακαταστασία και πώς να το σταματήσετε

HerNews ka

Οι συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε για να οργανώσετε τον γάμο σας αν παντρεύεστε χειμώνα

HerNews ka

Αξεσουάρ για να δώσετε στο σπίτι μια καλοκαιρινή αίσθηση

Her News