HerNews.gr
Beauty

Οι μασχάλες χρειάζονται τη δική τους ρουτίνα περιποίησης

Γνωρίζουμε ότι πάντα το πρόσωπο και ο λαιμός λαμβάνουν άφθονη περιποίηση τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, αλλά τελευταία γίνεται μεγάλο θέμα και για τις μασχάλες.

Το δέρμα κάτω από τα χέρια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και θα έπρεπε ίσως να ανταμείβεται με κάτι περισσότερο από ένα ξύρισμα και μια βιαστική εφαρμογή αποσμητικού.

Τελευταία υπάρχουν αρκετοί προβληματισμοί για τις μασχάλες, όπως η υπερβολική εφίδρωση, η υπερμελάγχρωση ή ερεθισμοί μετά από την αποτρίχωση. Το ερώτημα λοιπόν δεν μπορεί να είναι άλλο εκτός από το πώς μοιάζει μια ρουτίνα περιποίησης στη μασχάλη το 2023;

Αποτρίχωση στις μασχάλες

Το ξύρισμα είναι συχνά ένα από τα πιο καθολικά βήματα στις ρουτίνες περιποίησης που αφορούν την μασχάλη. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι γυναίκες ξοδεύουμε πολλά χρήματα σε ξυραφάκια ετησίως. Δεδομένου αυτού, είναι λογικό ότι η βιομηχανία αποτρίχωσης με λέιζερ έχει μεγάλη εκτιμώμενη αξία. Σίγουρα, υπάρχουν ακόμα κι άλλες, λιγότερο επεμβατικές επιλογές αποτρίχωσης, αλλά για όσες θέλουν μια πιο μόνιμη λύση για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα της μασχάλης, τα λέιζερ συνεχίζουν να αποτελούν την χρυσή επιλογή. 

Η αποτρίχωση με λέιζερ στις μασχάλες έχει γίνει αρκετά δημοφιλής σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, επειδή οι γυναίκες έχουν βαρεθεί να ξυρίζονται. Φυσικά, αυτή η μέθοδος δεν είναι εντελώς ανώδυνη, αλλά η υπόσχεση για λεία επιδερμίδα χωρίς ξυραφάκια, είναι δελεαστική.

Υπερμελάγχρωση

Οι μασχάλες σας δεν έχουν την ίδια έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, όπως άλλες περιοχές του σώματος. Όμως, εξακολουθούν να είναι πολύ ευαίσθητες στην υπερμελάγχρωση. Είναι αρκετά συνηθισμένο για τις γυναίκες να έχουν πιο σκούρο δέρμα στις μασχάλες. Αυτό μπορεί να είναι καθαρά γενετικό, λόγω ορμονικών αλλαγών, αντίστασης στην ινσουλίνη ή να προκαλείται από το ξύρισμα και τα αποσμητικά. Αυτός ο ερεθισμός και η φλεγμονή μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε υπερμελάγχρωση ή σκουρόχρωμο δέρμα.

Τα συστατικά που κάνουν λαμπερό το δέρμα, όπως η νιασιναμίδη και η βιταμίνη C, που χρησιμοποιούνται στο πρόσωπο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την αντιμετώπιση της υπερμελάγχρωσης κάτω από τα χέρια.

Το δέρμα της μασχάλης είναι πολύ ευαίσθητο και λεπτό. Επειδή τα προϊόντα «λιμνάζουν» εκεί και σφραγίζονται σε ένα ζεστό περιβάλλον, τείνουν να διεισδύουν βαθιά. Αυτό είναι καλό σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα, αλλά κακό για πιθανό ερεθισμό. Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστάται να βρείτε μια ειδική φόρμουλα για το σώμα. Τα εξειδικευμένα προϊόντα έχουν συνήθως διαφορετικά επίπεδα ενεργών συστατικών. Αυτά είναι και πιο κατάλληλα για το δέρμα του σώματος, σε σχέση με το πρόσωπο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μπλε Σκιά: Τα καλύτερα tips για να την αναδείξεις

Her News b

Skincare: Οι μεγαλύτερες τάσεις για την άνοιξη στον μοναδικό κόσμο της ομορφιάς

HerNewskl

Κατερίνα Καινούργιου: Επέλεξε το πιο διαχρονικό μανικιούρ για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

HerNewskl