HerNews.gr
Beauty

Συμβουλές ομορφιάς για γυναίκες άνω των 40 ετών

Η περιποίηση του δέρματος είναι σημαντική μετά την ηλικία των 40 ετών, επειδή το δέρμα υφίσταται διάφορες αλλαγές ως μέρος της φυσικής διαδικασίας γήρανσης.

Βέβαια, η ηλικία στην πραγματικότητα δεν είναι παρά ένας αριθμός. Αλλά υπάρχουν μερικές συνήθειες και tips ομορφιάς που είναι καλό να ακολουθούμε με βάση την ηλικία μας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές ομορφιάς για γυναίκες άνω των 40 ετών.

Αντηλιακό

Αντηλιακή προστασία

Προστατέψτε το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου φορώντας αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας σε καθημερινή βάση. Αυτό θα αποτρέψει περαιτέρω ζημιές και θα μειώσει την εμφάνιση των κηλίδων και των ρυτίδων.

Ενυδάτωση

Ενυδατώστε το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω πίνοντας άφθονο νερό όλη την ημέρα. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και της νεανικής λάμψης.

Περιποίηση ματιών

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα ματιών για να μειώσετε το πρήξιμο, τους μαύρους κύκλους και τις λεπτές γραμμές. Οι φέτες αγγουριού ή τα παγωμένα φακελάκια τσαγιού μπορούν επίσης να βοηθήσουν να αναζωογονήσετε τα κουρασμένα μάτια.

Τεχνικές μακιγιάζ

Προσαρμόστε τις τεχνικές μακιγιάζ σας για να βελτιώσετε τα χαρακτηριστικά σας μετά την ηλικία των 40 ετών και να δημιουργήσετε μια νεανική εμφάνιση. Χρησιμοποιήστε ελαφριά, ενυδατικά foundation ή φιμέ ενυδατικές κρέμες για φυσική εμφάνιση. Αποφύγετε τις βαριές σκόνες που μπορούν να τονίσουν τις λεπτές γραμμές. Εστιάστε στον καθορισμό των ματιών και των φρυδιών σας για να πλαισιώσετε το πρόσωπό σας.

Περιποίηση μαλλιών

Καθώς μεγαλώνετε, τα μαλλιά σας μπορεί να γίνονται πιο λεπτά κι εύθραυστα. Χρησιμοποιήστε σαμπουάν και μαλακτικά για όγκο. Σκεφτείτε ένα πιο κοντό κούρεμα ή στρώσεις για να δώσετε την ψευδαίσθηση των πιο πυκνών μαλλιών. Το τακτικό κούρεμα μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και ζωντανά.

Στάση κι αυτοπεποίθηση

Σταθείτε με καλή στάση, χωρίς να καμπουριάζετε, καθώς μια κακιά στάση σώματος μπορεί να αφαιρέσει αμέσως χρόνια από την εμφάνισή σας. Επιπλέον, προσπαθήστε να αποπνέετε αυτοπεποίθηση και να  αγκαλιάζετε την ηλικία σας με χάρη. Μια θετική νοοτροπία μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το πώς φαίνεστε κι αισθάνεστε.

4 Σημάδια ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε το skincare σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ακμή: Με ποιον τρόπο συνδέεται με τη διατροφή;

HerNewskl

Καλλυντικά: Ένας μίνι οδηγός ανακύκλωσης

Her News

Hailey Bieber: Tα μυστικά που αποκάλυψε η makeup artist της!

HerNewskl