HerNews.gr
Beauty

4 Σημάδια ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε το skincare σας

Όλες έχουμε το δικό μας skincare που εξυπηρετεί τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Είτε πρόκειται για κάτι απλό όπως καθαρισμός κι ενυδάτωση, είτε για μεγαλύτερη διαδικασία έξι βημάτων, αν μια ρουτίνα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται ωραίο, είναι πιθανό να την ακολουθείτε. Τι γίνεται όμως αν το δέρμα σας δεν έχει πια την ίδια λάμψη;  Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουν τα πράγματα; 

Χρησιμοποιείτε για πάντα τα ίδια προϊόντα

Το δέρμα θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου και θα απαιτεί διαφορετικά προϊόντα ανάλογα με τους ανάγκες του. Πιθανότατα θα παρατηρήσετε μια σημαντική διαφορά αν επιλέξετε προϊόντα για την τρέχουσα κατάσταση της επιδερμίδας σας και την ηλικία σας.

Δεν βλέπετε πια αποτελέσματα

Για παράδειγμα, εάν έχετε χρησιμοποιήσει ένα θεραπευτικό σχήμα κατά της ακμής και ξαφνικά έχετε εξάρσεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρειαστεί να δοκιμάσετε κάποια νέα προϊόντα.

Εάν έχετε σταματήσει να βλέπετε αποτελέσματα από το τρέχον skincare σας, είναι καιρός να αναζητήσετε κάποια επαγγελματική βοήθεια. Πολλά σπα και κλινικές περιποίησης προσφέρουν δωρεάν συμβουλές και μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε αυτό που είναι καλύτερο για εσάς.

Η εποχή άλλαξε

Ανάλογα με το πού ζείτε, μπορεί να θέλετε να επαναξιολογείτε τη ρουτίνα σας μερικές φορές τον χρόνο, ειδικά εάν το δέρμα σας αντιδρά στις καιρικές συνθήκες. Το καλοκαίρι μπορεί να απαιτεί πιο ελαφριά ενυδατική κρέμα και περισσότερο αντηλιακό.

Από την άλλη ο χειμώνας μπορεί να απαιτεί περισσότερη υγρασία και θρεπτικά συστατικά για τον ξηρό αέρα. Θυμηθείτε όμως, όποια εποχή κι αν είναι, θα πρέπει να φοράτε αντηλιακό συνέχεια. Απλά αυξήστε τον δείκτη προστασίας την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Ο τύπος του δέρματός σας άλλαξε

Εάν το δέρμα σας είναι ξαφνικά ξηρό ή ερεθισμένο, αξίζει να εξερευνήσετε προϊόντα με διαφορετικά συστατικά.

Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα μας μπορεί να αλλάξει, με αποτέλεσμα ερεθισμούς από συστατικά που προηγουμένως δεν μας ενοχλούσαν. Δώστε προσοχή στα προειδοποιητικά σημάδια και διακόψτε τη χρήση των προϊόντων σας.

Μπορείτε σιγά σιγά να τα επαναφέρετε για να προσπαθήσετε να περιορίσετε, κάτι που μπορεί να προκαλεί τα προβλήματά σας. Επίσης να ελέγχετε την ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε προϊόντα που έχουν λήξει.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αλλαγές που συμβαίνουν στο δέρμα το καλοκαίρι

Her News

Selena Gomez: Υιοθέτησε το naked shimmer μανικιούρ!

HerNewskl

Patent nails: Το χειμερινό nail trend που είναι matchy matchy με τα outfit σας

HerNewskl