HerNews.gr
Σχέσεις

Μήπως έχετε μη ρεαλιστικές προσδοκίες από την σχέση σας;

Οι προσδοκίες που έχετε από την σχέση σας, μπορεί να σας κάνουν να μην βλέπετε καθαρά την πραγματικότητα. Τόσο εσείς, όσο και η ψυχική υγεία του συντρόφου σας μπορεί να υποστείτε σοβαρό πλήγμα προσπαθώντας να ανταποκριθείτε σε κάποιο αδύνατο πρότυπο.

Πρέπει να θυμάστε ότι ο σύντροφός σας είναι επίσης ένα ξεχωριστό άτομο με ξεχωριστά δυνατά σημεία και ξεχωριστές αδυναμίες. Όπως θέλετε να σας αγαπούν και να σας αποδέχονται για αυτό που είστε, το ίδιο ισχύει και για εκείνον.

Αν ο σύντροφός σας δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας, δεν σημαίνει ότι είναι ένας κακός σύντροφος ή ότι η σχέση δεν μπορεί να πετύχει. Υπάρχει πάντα χώρος για ανάπτυξη σε υγιείς σχέσεις.

Παρακάτω είναι μερικές από τις πιο κοινές μη ρεαλιστικές προσδοκίες στις σχέσεις και πώς να τις ξεπεράσετε.

Περιμένετε από το σύντροφό σας να δείχνει ελκυστικός πάντα 

Κανείς δεν γίνεται όλη την ώρα να είναι και να δείχνει ελκυστικός, ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο. Η έλξη είναι δυναμική. Είναι πολύ φυσιολογικό να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Μην μένετε στο τι συνέβαινε στην αρχή κι εστιάστε στο παρόν. Είναι σημαντικό να επαναπροσδιορίσετε τι σας ελκύει σε αυτό το άτομο τώρα.  

Αναμένετε να κάνετε συγκεκριμένες φορές σεξ 

Η ίδια η προσδοκία δεν είναι πρόβλημα. Όταν εσείς και ο σύντροφός σας δεν είστε στην ίδια σελίδα σχετικά με αυτό, τα πράγματα γίνονται λίγο περίεργα. Αν υποθέσετε ότι θέλετε σεξ τρεις φορές την εβδομάδα, ό,τι κι αν γίνει και τελικά συμβαίνει μια φορά την εβδομάδα, πιθανότατα ο ένας ή και οι δύο να απογοητευτείτε.

σεξ

Μπορεί να είναι εύκολο στην αρχή της σχέσης να υποθέσει κανείς ότι το τακτικό σεξ είναι ο κανόνας (ό,τι σημαίνει αυτό για εσάς), οπότε μόλις αρχίσει να εξασθενεί, υποθέτετε το χειρότερο.

Μην υποθέσετε ότι μια αλλαγή συχνότητας (ειδικά μια μείωση) σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχουν μυριάδες παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική ορμή και το σεξ, πολλοί από τους οποίους μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με εσάς ή τη σχέση. Μιλήστε το με τον σύντροφό σας για να βρείτε μια άκρη.

Καλοκαίρι: Η θερινή περίοδος είναι «σύμμαχος» ή «εχθρός» των σχέσεων

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις: Πως να του κεντρίσω το ενδιαφέρον;

Her News b

Ο καλύτερος τρόπος να τσακωθείς με τον σύντροφό σου, σύμφωνα με ψυχολόγους

Her News

Πώς να αποφύγω τις “παγίδες” στη σχέση μου; Τι να προσέξουμε

Her News