HerNews.gr
DECORNEWS

5 χρώματα κουζίνας που ξεφεύγουν από τη μόδα για το 2024 – Οι αποχρώσεις που τα αντικαθιστούν

Όσον αφορά τις κουζίνες, οι χρωματικές τάσεις αλλάζουν συνεχώς. Τη μια σεζόν είναι uber chic να έχεις μια ανοιχτή κουζίνα με χρώμα φασκόμηλο, την επόμενη είναι ροζ του γύψου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λέμε πάντα να μην είστε υπερβολικά προσανατολισμένοι στις τάσεις όταν επιλέγετε τα χρώματα της κουζίνας σας, στην πραγματικότητα ποτέ μην είστε πολύ μοντέρνοι με οποιεσδήποτε αποφάσεις διακόσμησης στο σπίτι σας. 

Πηγαίνετε με αυτό που αγαπάτε και αισθάνεστε κατάλληλο για το χώρο και το στυλ σας. 

Τούτου λεχθέντος, οι τάσεις του εσωτερικού σχεδιασμού μπορεί να είναι εξαιρετικά σημεία που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση για τον χώρο σας. Μιλήσαμε λοιπόν με σχεδιαστές και ειδικούς χρωμάτων για να πάρουμε την γνώμη τους για τις τάσεις των χρωμάτων της κουζίνας – τι είναι εκτός και τι είναι εδώ για να μείνει – ώστε να μπορείτε να καθοδηγηθείτε.

1. Πράσινο “του δάσους” εκτός / πράσινο φασκόμηλο για πάντα εντός

Πράσινη κουζίνα Ikea με πόρτες από την Plykea

Για πολύ καιρό, η βάση για μια πράσινη κουζίνα ήταν το πράσινο του δάσους. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε δει αμέτρητες βαθυπράσινες δραματικές κουζίνες, και ενώ είναι πολύ δελεαστικές όταν συνδυάζονται με μαρμάρινο πάγκο και χρυσό υλικό, η εμφάνιση είναι λίγο… τελειωμένη. Παλιά πιστεύαμε ότι ήταν επικίνδυνο να βάψετε την κουζίνα σας σε σκούρο πράσινο, επειδή θα αισθανόταν  πολύ τολμηρό, και όμως, όπως με τόσες πολλές από αυτές τις «γενναίες» αποφάσεις εσωτερικής διακόσμησης, έχει συμβεί ακριβώς το αντίθετο. 

2. Το καφέ είναι εκτός / το crisp white είναι μέσα

Λευκή και ξύλινη κουζίνα με νησίδα

 Τα χρώματα της κουζίνας έρχονται και παρέρχονται, αλλά οι φυσικές υφές και χρώματα θα είναι για πάντα στην τάση. Και συνδυάζονται τόσο εύκολα και με οποιοδήποτε χρώμα, οπότε αν θέλετε να κάνετε διχρωμία όπως φαίνεται σε αυτό το σχέδιο κουζίνας μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε απόχρωση στον τροχό χρώματος. Ένα ελαφρύ, απαλό ουδέτερο είναι ιδανικό καθώς δίνει σε όλο αυτό το ζεστό ξύλο μια πραγματική αναζωογόνηση και αποτρέπει την αίσθηση που μοιάζει με σάουνα που θα μπορούσατε να διακινδυνεύσετε με μια εξ ολοκλήρου ξύλινη κουζίνα.

3. Το γκρι είναι εκτός / το creige είναι μέσα

μικρή μπεζ κουζίνα με ντουλάπι με πλακάκια σκακιέρας

Φυσικά, το γκρι δεν θα εξαφανιστεί ποτέ εντελώς. Είναι ένα κλασικό ουδέτερο, αλλά ο πολύ πιο κομψός τρόπος για να κάνεις το γκρι είναι είτε να το κάνεις σούπερ σκούρο είτε να το κατεβάσεις με.την πιο μπεζ, γκρίζα απόχρωση – πολύ πιο ζεστή και πιο βιώσιμη.  

4. Το ψυχρό λευκό είναι εκτός / το ζεστό λευκό είναι εντός

Μικρή μπεζ κουζίνα με δάπεδο με πλακάκια από τερακότα

Το λευκό είναι εντελώς κλασικό, αλλά αυτό που φαίνεται να είναι το χρώμα που κανένας σχεδιαστής δεν προτείνει είναι το καθαρό λευκό. Παρά το γεγονός ότι είναι τόσο δημοφιλής απόχρωση, το καθαρό λαμπερό λευκό λειτουργεί πολύ σπάνια σε οποιονδήποτε χώρο, εκτός και αν έχετε έναν τόνο φυσικού φωτός και δεν σας πειράζει η ελαφρώς έντονη εμφάνιση.  Όπως το γκρι, το λευκό θα είναι πάντα τριγύρω και με στυλ με κάποια μορφή ή την άλλη, και αυτή τη στιγμή είναι τα πιο ζεστά λευκά – πολύ πιο φιλόξενα και ζωντανά και ένα χρώμα κουζίνας που θα είναι πάντα κομψό.

5. Navy blue είναι εκτός / το γαλάζιο είναι μέσα

Ένα μοντέρνο σπίτι στο Σύδνεϋ με επεκτάσεις και παστέλ τόνους

Η αγάπη για τις μπλε κουζίνες φαινόταν ότι δεν θα τελείωνε ποτέ, αλλά με μια στροφή προς το σχεδιασμό κουζινών που μοιάζει περισσότερο με σαλόνι – πιο απαλές, πιο ήπιες, πιο βιώσιμες – αυτά τα βαθιά τολμηρά χρώματα φεύγουν γρήγορα από τη μόδα. Και διαπιστώνουμε ότι μπορεί να είναι αρκετά δύσκολοι χώροι στο στυλ, καθώς το ναυτικό μπλε πάντα θα κυριαρχεί πραγματικά σε ένα δωμάτιο και δεν προσφέρεται πραγματικά για συνδυασμό με οποιοδήποτε άλλο χρώμα. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

3 φυτά εσωτερικού χώρου που ευδοκιμούν στον ατμό & θα κάνουν το μπάνιο να μυρίζει εκπληκτικά

HerNews ka

Βάσεις – έργα τέχνης για την τηλεόραση μας

Her News

Τι πρέπει να αποφύγετε σε μια μικρή κουζίνα – Ειδικά εάν θέλετε να δείχνει μεγαλύτερη

HerNews ka