HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»

Ζωντανά και σε απευθείας σύνδεση από την Ιθάκη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Βάλλης Γιώργος στην Κοινωνία Ώρα Mega με την Μπάγια Αντωνοπούλου και τον Νικήτα Κορωνάκη.

«Μιλώντας για τα σκάφη αναψυχής και πίσω από αυτά βρίσκεται η βιομηχανία του τουρισμού, τροφοδοτικές εταιρείες, συνεργεία, εταιρείες καθαρισμών, μία τεράστια αλυσίδα επαγγελμάτων που στηρίζουν, βοηθούν και ζουν από τον θαλάσσιο τουρισμό», όπως δήλωσε ο Γιώργος Βάλλης.

«Στα άτομα αυτά και τις οικογένειες τους να προσθέσουμε φυσικά και τα πληρώματα, όπου υπολογίζονται περίπου 5000 άνθρωποι να απασχολούνται στον κλάδο σε όλες τις ειδικότητες με ικανοποιητικούς μισθούς», πρόσθεσε.

Κατά συνέπεια είναι ένα επάγγελμα που αξίζει να ακολουθήσει κανείς, μετά το σχολείο και ακολουθώντας μια διαδικασία έκδοσης ναυτικού φυλλαδίου και κάποιες πιστοποιήσεις που απαιτεί το ναυτικό επάγγελμα, ξεκινώντας με μισθούς της τάξεως των 1.500 – 1.800€ στην πρώτη τους δουλειά.

Τέλος ο Γιώργος Βάλλης δήλωσε πως: «Ο θαλάσσιος τουρισμός και ειδικά ο VIP τουρισμός ενισχύουν την χώρα μας σε τέτοιο βαθμό ώστε η συνεισφορά του ελληνικού yachting να είναι 1% του ΑΕΠ. Κατά συνέπεια μπορούμε να καταλάβουμε τη σημαντικότητα του κλάδου».

Δείτε όσα είπε ο Γιώργος Βάλλης στην “Κοινωνία Ώρα MEGA”

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καβάλα: Πήγαινε στο μαντρί με το μωρό στο μάρσιππο για να τον βοηθήσει – «Ζούσαν αποκλειστικά με τα δικά της λεφτά»

Her News b

Επιστολή Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ισίδωρο Ντογιάκο: Ζητεί την επίσπευση των ερευνών για την τραγωδία στα Τέμπη

HerNews ka

Τέμπη: Το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το πολύνεκρο δυστύχημα

HerNews ka