HerNews.gr
Καριέρα

Πολύτιμες συμβουλές για επιτυχημένη καριέρα

Η επιτυχία σε μια καριέρα μπορεί να είναι δύσκολο να κατακτηθεί, ειδικά για εμάς τις γυναίκες, όταν υπάρχουν ακόμη στερεότυπα, σε πολλούς κλάδους. Αλλά με τις γυναίκες να αποτελούν λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο των στελεχών στις αίθουσες συσκέψεων σε πολλές εταιρείες στην Ευρώπη, είναι σημαντικό να αντεπεξέλθουμε.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προετοιμάσουμε τον εαυτό μας για την επιτυχία είναι να ακούμε τα σοφά λόγια εκείνων των γυναικών που έχουν χαράξει τους δρόμους τους. Και γι’ αυτό ακριβώς βρήκαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας τις πιο πολύτιμες συμβουλές καριέρας για γυναίκες.

Θυμηθείτε τις αξίες σας κι εμμείνετε σε αυτές

Είναι ζωτικής σημασίας να εξετάζετε ποιες αξίες είναι πραγματικά σημαντικές για εσάς και να οικοδομήσετε μια καριέρα που να είναι όσο το δυνατόν πιο ευθυγραμμισμένη με αυτές.

Αποδεχτείτε ότι το «σχέδιο» σας μπορεί να αλλάξει

Το να έχετε έναν τελικό στόχο για την καριέρα σας, θα σας κρατάει πάντα πιο συγκεντρωμένες. Όμως, το να ξέρετε ότι οι ευκαιρίες σας ενδέχεται να αλλάξουν είναι μέρος της περιπέτειας.

Το να φτάσετε από το σημείο Α στο Β σε μια ευθεία γραμμή είναι το ιδανικό. Αλλά μπορεί να εκπλήξετε τον εαυτό σας με ένα μονοπάτι που δεν είχατε σχεδιάσει, που θα σας οδηγήσει ακριβώς εκεί που θέλετε να είστε. Η κατώτατη γραμμή πρέπει να είναι ότι δεν είστε πολύ «μεγάλη» για κανέναν αρχικό ρόλο ή δουλειά, κάθε ευκαιρία είναι ένα εργαλείο μάθησης.

Γνωρίστε τα όριά σας

Το να λέμε «όχι» δεν είναι εύκολο για πολλές από εμάς. Απλά πρέπει να βελτιώσετε την ικανότητά σας να αρνηθείτε κάτι ευγενικά, θέτοντας όμως σταθερά όρια που επιτρέπουν βιώσιμους τρόπους εργασίας. Η άνετη και σίγουρη άρνηση με τον σωστό τρόπο είναι θεμελιώδης για επαγγελματική επιτυχία.

Βρείτε κάτι που αγαπάτε και δεν θα νιώσετε ποτέ ξανά ότι δουλεύετε

Το μυστικό για να δουλεύετε σκληρά είναι να αγαπάτε αυτό που κάνετε. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να επιμένετε και να μην τα παρατάτε. Γνωρίζοντας τι πραγματικά οδηγεί τις βασικές αξίες σας στην καριέρα σας είστε στα μισά του δρόμου.

Σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα στην καριέρα σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

CEO αποκαλύπτει την «απαγορευτική» ερώτηση σε συνέντευξη για δουλειά

Her News

Η σκληρή δουλειά δεν είναι πάντα αρκετή για να πετύχεις

Her News

Σεξισμός και σεξουαλική παρενόχληση στο δημόσιο – Τι απαντούν γυναίκες εργαζόμενες

Her News