HerNews.gr
Καριέρα

CEO αποκαλύπτει την «απαγορευτική» ερώτηση σε συνέντευξη για δουλειά

Αν αναζητάτε εργασία, ο Matt Higgins, CEO της RSE Ventures δίνει μία συμβουλή: Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μην ρωτήσετε ποτέ τον πιθανό εργοδότη σας ποια είναι η πολιτική του αναφορικά με την εξ αποστάσεως εργασία.

Ο Matt Higgins δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής της υβριδικής και εξ αποστάσεως εργασίας, ωστόσο, όπως λέει, «ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα»:

Καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεχίζει την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, εκατομμύρια θέσεις εργασίας μπορεί να κινδυνεύσουν φέτος.

«Ως διευθύνων σύμβουλος, επενδυτής και ιδρυτής, έχω μάθει πολλά για την αντιμετώπιση της αβεβαιότητας. Μετά την αποδοχή, ο δεύτερος κανόνας στη διαχείριση κρίσεων είναι η επιβίωση – και η εξεύρεση μιας θέσης εργασίας θα απαιτήσει κάποια επιτήδευση και συμβιβασμούς».

Τι πραγματικά σκέφτονται οι εργοδότες για την εξ αποστάσεως εργασία

Μια έρευνα του 2022 από την GoodHire διαπίστωσε ότι το 78% των διευθυντών προτιμά τη δουλειά στο γραφείο. Το 51% δήλωσαν ότι οι εταιρείες τους θα εξέταζαν «οπωσδήποτε» τη μείωση των αποδοχών για τους υπαλλήλους που αρνούνταν να επιστρέψουν στο γραφείο.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η Meta, μετά τις μαζικές απολύσεις που έκανε, στις νέες προλήψεις δεν προσφέρει την επιλογή της απομακρυσμένης εργασίας.

Όπως τονίζει ο CEO, αν κάνετε τη συγκεκριμένη ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είναι πολύ πιθανόν να στείλετε μήνυμα… λανθασμένων προτεραιοτήτων. Ακόμη κι αν έχετε αρκετά προσόντα για τη θέση, ορισμένοι διευθυντές θα προτιμούσαν κάποιον υποψήφιο που θα μπορεί «να είναι στο γραφείο πρωί-πρωί την επόμενη Δευτέρα». Είναι πολύ πιθανό να θεωρηθεί πιο αφοσιωμένος.

Πηγή: Ergasia.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Mental Health: Πώς επηρεάζει η ψυχική υγεία την καριέρα σου;

Her News

Σημάδια ότι συνεργάζεστε με έναν τοξικό προϊστάμενο

Her News

Καύσωνας: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα

Her News