HerNews.gr
Καριέρα

Σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα στην καριέρα σας

Όταν κάθεστε να συντάξετε ένα σχέδιο για να σχεδιάσετε τα επόμενα βήματα στην καριέρα σας, υπάρχουν τέσσερις κύριοι τομείς που καλό είναι να σκεφτείτε: τα ενδιαφέροντά σας, οι δεξιότητές σας, οι αξίες σας και οι προτιμήσεις σας.

1. Λάβετε υπόψη τα ενδιαφέροντά σας

Τα ενδιαφέροντα είναι τα πράγματα με τα οποία είστε παθιασμένες. Ακόμα κι αν δεν πληρώνεστε για να τα κάνετε, θα θέλατε να ξοδέψετε χρόνο (και ίσως χρήματα) για να μάθετε περισσότερα για αυτά. Στοιχεία σχετικά με τα ενδιαφέροντά μας μπορούν συχνά να βρεθούν στα χόμπι μας ή στην επιλογή της ειδικότητάς σας στο πανεπιστήμιο. Δείτε τα βιβλία σας, τα newsletter, ακόμη και τις εφαρμογές σας. Παρατηρείτε κάποιο ενδιαφέρον;

2. Αξιολογήστε τις δεξιότητές σας

Οι δεξιότητες θα σας βοηθήσουν να διαπρέψετε σε μια καριέρα. Μπορεί να είναι φυσικά ταλέντα ή μπορεί να είναι τομείς ικανοτήτων που έχετε αναπτύξει με την πάροδο του χρόνου. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά στα οποία μπορείτε να βασιστείτε όταν χρειάζεται να κάνετε κάτι.

3. Κατανοήστε τις αξίες σας

Οι αξίες είναι οι τρόποι με τους οποίους θέλετε να κάνετε τη διαφορά. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να γίνετε δικηγόρος. Θέλετε να γίνετε εισαγγελέας, δημόσιος συνήγορος, γενικός σύμβουλος ή να ειδικευτείτε στην πνευματική ιδιοκτησία; Θέλετε να εργαστείτε στην ποινική δικαιοσύνη ή στο περιβαλλοντικό δίκαιο; Ο ίδιος τίτλος εργασίας μπορεί να σας βρει σε πολύ διαφορετικές εταιρείες και να παίξει ρόλο στην καριέρα σας.

4. Προσδιορίστε τις προτιμήσεις σας

Τέλος, φανταστείτε την ημέρα των ονείρων σας στη δουλειά. Είναι το ιδανικό περιβάλλον εργασίας για εσάς ένα ωραίο γραφείο με θέα ή ένα ηλιόλουστο καφέ; Η καριέρα σας κρατάει απασχολημένες ή έχετε πολύ χρόνο να περάσετε με τους φίλους και την οικογένειά σας; Κερδίζετε πολλά χρήματα ή απλά αρκετά; Αυτές οι προτιμήσεις θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποια επαγγελματική πορεία ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής που επιθυμείτε.

Ρεπό: Γιατί είναι τόσο απαραίτητη η ξεκούραση από τη δουλειά;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 τρόποι να ανταπεξέλθεις σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον

Her News

Ο κανόνας των 240 λεπτών που ακολουθούν πλούσιοι & επιτυχημένοι

Her News

Θετική Σκέψη: Το μυστικό όπλο των επιτυχημένων CEOs

Her News