HerNews.gr
Ταξίδια

Ευρώπη: Αποκαλύφθηκαν τα λιγότερο στρεσογόνα αεροδρόμια

Δέκα αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη έχουν επιλεγεί ως τα καταλληλότερα αεροδρόμια για να ταξιδέψετε, σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα.

Τα κριτήρια για την επιλογή του καταλληλότερου αεροδρομίου βασίστηκαν στον συνολικό αριθμό ταξιδιωτών σε ένα χρόνο, την απόσταση από το κέντρο της πόλης, τον συνολικό αριθμό εστιατορίων στην περιοχή, τις τιμές στάθμευσης αυτοκινήτων για μια εβδομάδα και την ποιότητα.

Σύμφωνα με τη λίστα, όσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των επιβατών, τόσο λιγότερο αγχωτικό είναι ένα αεροδρόμιο κι ομοίως, όσο πιο κοντά στην πόλη, τόσο φθηνότερα τα ταξί, οπότε τόσο λιγότερο άγχος αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες.

Τα λιγότερο στρεσογόνα αεροδρόμια στην Ευρώπη

Δύο στα δέκα επιλεγμένα αεροδρόμια αυτής της λίστας βρίσκονται στην Ιταλία και τα υπόλοιπα βρίσκονται σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Στη λίστα βρίσκεται και το αεροδρόμιο της Κέρκυρας.

Το αεροδρόμιο Billund της Δανίας, το αεροδρόμιο του Λουξεμβούργου και το Διεθνές Αεροδρόμιο του Vilnius της Λιθουανίας είναι τα τρία κορυφαία αεροδρόμια με λιγότερο άγχος για τους ταξιδιώτες.

Το Billund και το Vilnius μέτρησαν παρόμοιο αριθμό επιβατών το 2022, ξεπερνώντας και τα  δύο περισσότερους από τρία εκατομμύρια ταξιδιώτες, συγκεκριμένα 3,7 και 3,9 εκατομμύρια, αντίστοιχα.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος αριθμός επιβατών από αυτές τις τρεις χώρες καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο με περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια.

Η τιμή για ένα πάρκινγκ μιας εβδομάδας ήταν ακριβότερη στο Λουξεμβούργο, με κόστος έως και 91,21 €. Στο Billund παρέμεινε πολύ φθηνότερο με την τιμή να φτάνει τα 62,41 €. 

Το αεροδρόμιο της Δανίας στην Ευρώπη, βρισκόταν πιο κοντά στο κέντρο της πόλης (5,9 χλμ.). Έπειτα ακολουθεί η Λιθουανία (6,4 χλμ.) και στη συνέχεια το Λουξεμβούργο, με απόσταση 7,6 χλμ από το κέντρο της πόλης.

Ο αριθμός των εστιατορίων στο Billund ήταν πέντε, στο Λουξεμβούργο εννέα και στο Βίλνιους ήταν δέκα. Η υψηλότερη βαθμολογία δόθηκε στο αεροδρόμιο του Λουξεμβούργου, το οποίο συγκέντρωσε συνολικά 83, 24 %.

Οι υπόλοιπες επτά χώρες μαζί με τον συνολικό αριθμό των επιβατών για το 2022

  • Ισπανία (Αεροδρόμιο Μενόρκα) – 3.900.935
  • Γερμανία (Αεροδρόμιο Ανόβερο) – 3.955.425
  • Ηνωμένο Βασίλειο (Αεροδρόμιο Νιούκαστλ) – 4.127.000
  • Ελλάδα (Διεθνές Αεροδρόμιο Κέρκυρας)- 3.749.106
  • Νορβηγία (Αεροδρόμιο Τρόντχαϊμ) – 3.803.933
  • Ιταλία (Αεροδρόμιο του Τορίνο) – 4.193.881
  • Ιταλία (Αεροδρόμιο Κάλιαρι Έλμας) – 4.396.594

Σύμφωνα με μια προηγούμενη έρευνα, το μεγαλύτερο πρόβλημα φάνηκε να είναι ο φόβος να κολλήσουν στην κίνηση όταν κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο.

Επιπλέον, η απώλεια αποσκευών και ζητήματα σχετικά με τον έλεγχο του διαβατηρίου ήταν μερικά από τα θέματα για τα οποία οι επιβάτες ένιωθαν περισσότερο άγχος.

Οι πιο φιλικές πόλεις στην Ευρώπη

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι 5 χώρες στον κόσμο που δεν έχουν αεροδρόμιο

Her News

Λιχαδονήσια και Ελαφονήσι βρίσκοντα στις 10 κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης

Her News

9 μοναδικές εμπειρίες για τις διακοπές σου στα Μετέωρα

Her News