HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για καλύτερη υγεία;

Λοιπόν, πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ; Η οικεία επαφή έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ενισχύει τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική υγεία, αλλά πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί σε πόσες φορές ακριβώς πρέπει να στοχεύσετε. Αρκεί μια φορά το μήνα; Ή μια φορά την εβδομάδα; Ακόμα περισσότερο από αυτό;

Πρώτα είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το άρθρο στοχεύει μόνο να παράσχει μια πρόχειρη κατευθυντήρια γραμμή για το τι, σε έναν ιδανικό κόσμο, συνιστάται ως “υγιεινό”. Συχνά, δεν θα έχετε χρόνο, δεν θα έχετε διάθεση ή θα δίνετε προτεραιότητα σε άλλα πράγματα. Αυτό που λειτουργεί για εσάς και τον σύντροφό σας μπορεί να μην λειτουργεί για άλλους ανθρώπους. 

Το τακτικό σεξ έχει βρεθεί ότι ενισχύει τα επίπεδα ευτυχίας, μειώνει το στρες και το άγχος. Επίσης μειώνει την αρτηριακή σας πίεση, πράγμα που σημαίνει ότι αξίζει να δώσετε προτεραιότητα. Τούτου λεχθέντος, νέα έρευνα έχει δείξει ότι κάνουμε πολύ λάθος όταν πρόκειται για τις σκέψεις μας για τη σεξουαλική συχνότητα. 

Όσα δείχνουν οι μελέτες

Το σεξ έχει βαθύ αντίκτυπο στη διάθεση, την αυτοεκτίμηση και την υγεία μας. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ποιότητας της ζωής σας κι έχει εκτεταμένες επιπτώσεις σε όλες τις πτυχές της ψυχικής και σωματικής υγείας.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal διαπίστωσε ότι όσοι βαθμολόγησαν την υγεία τους ως καλή ή πολύ καλή είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν μια ενεργή σεξουαλική ζωή. Άλλες έρευνες έχουν βρει ότι το σεξ μπορεί να προστατεύσει από το άγχος και την κατάθλιψη. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα οφέλη του σεξ για ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι τόσο μεγάλα που μείωσε τον κίνδυνο μόλυνσης από τον Covid κατά τη διάρκεια του lockdown.

Τα οφέλη του «κανονικού» σεξ εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από το άτομο. Πρώτον, δεν υπάρχει ορισμός του “κανονικού”. Υπάρχει απίστευτη διακύμανση μεταξύ της σεξουαλικής ζωής των ζευγαριών.

Υπάρχουν πολλά ζευγάρια που κάνουν σεξ μία ή δύο φορές τον μήνα και είναι πολύ χαρούμενα με αυτό. Κι υπάρχουν άλλα ζευγάρια για τα οποία αν δεν μπορούν να κάνουν σεξ δύο, τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα τους δημιουργεί άγχος.

Θέλεις πιο καυτό σεξ; 4 μυστικά που θα το απογειώσουν

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σεξ: Καταρρίπτουμε 3 μύθους για το στοματικό σεξ

Her News b

Σεξ: Αυτές οι ασκήσεις θα σε κάνουν να το απογειώσεις

Her News b

Σεξ: Τι να κάνεις όταν είναι απίστευτα… κακό!

Her News