HerNews.gr
Ελλάδα

Βασίλης Κικίλιας: «Τα εναέρια μέσα έφθασαν σε πέντε λεπτά στο μέτωπο της Πάρνηθας»

«Αντιμετωπίζουμε μία πρωτοφανή κατάσταση, το χειρότερο καλοκαίρι όλων των εποχών από τότε που άρχισαν να καταγράφονται σχετικά μετεωρολογικά δεδομένα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κικίλιας το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις εξελίξεις των πυρκαγιών που πλήττουν την χώρα τα τελευταία 24ωρα.

«Ο μηχανισμός δίνει το 101% των δυνατοτήτων του», σημείωσε. «Παρά τις προσπάθειες για αναβάθμιση το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλουμε, έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμα», τόνισε ακόμα ο κ. Κικίλιας.

Επισήμανε ακόμα ότι μόνο το τελευταίο 48ωρο εκδηλώθηκαν 209 δασικές πυρκαγιές και αναφερόμενος στο μεγάλο μέτωπο του Έβρου που δημιουργήθηκε από 15 παράλληλες εστίες  είπε ότι από ειδικά κλιμάκια  των συναρμόδιων Αρχών ( ΕΥΠ, ΕΛΑΣ, Πυροσβεστικής) διερευνώνται τα  αίτια.

Επιπλέον, ο υπουργός είπε ότι «Η κατάσταση στην Πάρνηθα είναι εξαιρετικά κρίσιμη», ενώ πρόσθεσε ότι «Μέσα σε πέντε λεπτά έφτασαν τα πρώτα εναέρια μέσα στη φωτιά στην Πάρνηθα».

«Έχοντας επίγνωση της κλιματικής αλλαγής αναβαθμίσαμε σημαντικά την Πολιτική Προστασία. Το αποτέλεσμα δυστυχώς δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Χρειαζόμαστε να κάνουμε και άλλα βήματα για να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Πάρνηθα

Ενώ στη συνέχεια έκανε ειδική αναφορά στην τραγική απώλεια της ζωής μεταναστών στον Έβρο τονίζοντας ότι τα αίτια της πυρκαγιάς στον ‘Εβρο θα ερευνηθούν με την συμμετοχή της ΕΥΠ.

H συνέντευξη Τύπου έγινε με τη συμμετοχή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Γεώργιου Πουρνάρα, του προϊσταμένου Κλάδου Τάξης της ΕΛΑΣ, υποστράτηγου Γεώργιου Μιχαλόπουλου, του γενικού διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Ευάγγελου Γκουντούφα και του γενικού διευθυντή Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβου Θεοδώρου.


 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χειμερινές διακοπές με επιταγές κοινωνικού τουρισμού – Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής παρόχων

Her News

Εικόνες σοκ από άγρια επίθεση αδέσποτων σκύλων σε 10χρονο παιδί- Περνούσε από την πλατεία και του όρμηξαν

Her News

Στο μικροσκόπιο το «Χαμόγελο του Παιδιού» – Ελέγχονται εκατοντάδες ακίνητα και λογαριασμοί

HerNews ka