HerNews.gr
Ελλάδα

Καιρός: Ηλιοφάνεια και μικρή υποχώρηση των ανέμων σήμερα

Την Πέμπτη η εικόνα που αναμένεται όσον αφορά το πεδίο των ανέμων θα είναι σχετικά βελτιωμένη, καθώς θα υποχωρήσουν κατά διαστήματα, ωστόσο ο συνδυασμός θερμού και ξηρού αέρα θα διατηρήσει τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει από το ξεκίνημα της ημέρας σε όλη τη χώρα. Λίγες νεφώσεις κατά βάση αραιές θα αναπτυχθούν προς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά, ενώ θα είναι πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ορεινά.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, μπόρες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά, με πρόσκαιρες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου. Μικρότερη η πιθανότητα να βρέξει στα βουνά της Θράκης και της Πελοποννήσου.

Σε υψηλά επίπεδα θα κρατηθεί η θερμοκρασία, για ακόμα ένα 24ωρο, καθώς το θερμόμετρο θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 39 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, 36 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Έως 35 βαθμούς οι μέγιστες στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα έχουν την τάση να υποχωρήσουν λίγο, συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες. Θα πνέουν σε βορειοανατολικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο ισχυροί, 4-6 μποφόρ και μόνο στις Κυκλάδες θα φτάσουν πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός και ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27-36 βαθμούς κελσίου, ενώ στα ανατολικά προάστια η μέγιστη τιμή θα είναι κατά 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Ισχυροί βορειοανατολικοί οι άνεμοι θα πνέουν στις γύρω θαλάσσιες περιοχές και μέσα στο λεκανοπέδιο, με ένταση 4-6, τοπικά 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με αραιή νέφωση. Το μεσημέρι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-37 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Παρασκευή θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και αραιή συννεφιά. Το μεσημέρι όμως κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά, όπως βλέπεται και στο χάρτη με γαλάζιους χρωματισμούς, θα εκδηλωθούν, μπόρες και πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 34-36 βαθμούς.

Βορειοανατολικοί οι άνεμοι στα πελάγη 4-6 και στο κεντρικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ ταυτόχρονα περιμένουμε να αρχίσουν να ανεβαίνουν τα ποσοστά υγρασίας στην ατμόσφαιρα.

Το Σάββατο το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Ήπιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες στην υπόλοιπη χώρα, με λιακάδα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα πτώση, πλησιάζοντας τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τιμές κοντά στους 32-34 βαθμούς.

Βορειοανατολικοί οι άνεμοι στα πελάγη με ένταση 4-6, στο κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν όμως σε ισχυρές εντάσεις το μεσημέρι μέχρι και 7 μποφόρ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κηδεία της Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα

Her News

Τέμπη: Επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη για τις σπουδές τους οι δίδυμες 20χρονες και η ξαδέρφη τους

Her News

Καιρός: Εκλογές σήμερα με διάσπαρτες βροχές και καταιγίδες

Her News b