HerNews.gr
Ελλάδα

«Προσλήψεις εδώ και τώρα» το αίτημα των πυροσβεστών

Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας για την κατάσβεση του πύρινου μετώπου που μαίνεται στην Πάρνηθα.

Για τη δύσκολη μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες με τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στη χώρα μίλησε στο MEGA ο Νίκος Λαβράνος, γ.γ. ΠΟΕΥΠΣ, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να γίνουν προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

«Έχουμε ακόμα μία δύσκολη μάχη στον πόλεμο που διεξάγεται εδώ και δύο μήνες στην πατρίδα μας με τα πύρινα μέτωπα. Στην Πάρνηθα όλος ο σχεδιασμός αφορά στο να μη προχωρήσει η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό. Ευελπιστούμε ότι νικητές θα βγούμε εμείς», είπε για τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πάρνηθα.

«Η κλιματική αλλαγή συντελείται εδώ και δεκαετίες. Τα αποτελέσματα νομίζω ότι φαίνονται παγκοσμίως. Πρέπει πλέον να γίνουμε ρεαλιστές και πραγματιστές. Να συνειδητοποιήσουμε ότι οι εικόνες αυτές δεν θα είναι η εξαίρεση στον κανόνα, αλλά η καθημερινότητα».

«Προσλήψεις πυροσβεστών εδώ και τώρα»

Ιδιαίτερα, τόνισε πως οι πυροσβέστες που στελεχώνουν το Πυροσβεστικό Σώμα δεν είναι αρκετοί, καθώς τα οργανικά κενά είναι πολλά.

«Χρόνια τώρα φωνάζουμε για την αναγκαιότητα των προσλήψεων. Έχουν δημιουργηθεί 3.600 κενές οργανικές θέσεις, που τώρα έχουν ξεπεράσει τις 4.000 θέσεις. Εμείς δεν προσμετράμε τους εποχικούς συναδέλφους που προσλαμβάνονται από το 2019 κάθε χρόνο. Τα κενά είναι με ΦΕΚ από πέρυσι από τη νέα κυβέρνηση. Εμείς φωνάζουμε “προσλήψεις εδώ και τώρα”», δήλωσε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κος Λαβράνος, μέσα στους επόμενους μήνες θα αποχωρήσουν από το Πυροσβεστικό σώμα 200 – 250 πυροσβέστες, κάνοντας όλο και πιο επιτακτική την ανάγκη για προσλήψεις.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αθηνά Ωνάση: Ινκόγκνιτο στη Μύκονο η «χρυσή» κληρονόμος

HerNews ka

Ιούνιος: Το καλοκαίρι έφτασε!

Her News b

Εγνατία Οδός: Πολύνεκρο δυστύχημα με ΙΧ που μετέφερε μετανάστες – Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα

Her News b