HerNews.gr
Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Επέστρεψε στο Twitter με φωτογραφία από τη φυλακή

Είναι η πρώτη φωτογραφία σύλληψης Αμερικανού Προέδρου στην ιστορία. Ο Ντόναλντ Τραμπ φορά μπλε σκούρο σακάκι, λευκό πουκάμισο και κόκκινη γραβάτα. Είναι συνοφρυωμένος. Πηγές λένε πως αποφάσισε να μην χαμογελάσει για να δείξει ατρόμητος.

Ο Τραμπ παραδόθηκε στην φυλακή Φούλτον μετά την δίωξη εναντίον του με 13 κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος το 2020 στην Πολιτεία της Τζώρτζια.

Σε μια διαδικασία που κράτησε 25 λεπτά, οι αρχές του πήραν τα αποτυπώματα, του έβγαλαν την φωτογραφία και του μέτρησαν ύψος και βάρος. Στο τέλος, ο Αμερικανός πρώην Πρόεδρος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 200 χιλιάδων δολαρίων κι αφού έδωσε το 10% του ποσού επί τόπου. Φεύγοντας, ο Τραμπ έκανε λόγο για παρωδία, δηλώνοντας αθώος.

«Αυτή είναι μια πολύ θλιβερή μέρα για την Αμερική. Δεν έπρεπε ποτέ να γίνει. Αν αμφισβητήσεις ένα εκλογικό αποτέλεσμα, θα έπρεπε να μπορείς να αμφισβητήσεις το εκλογικό αποτέλεσμα. Πίστευα ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες, κλεμμένες. Και θα έπρεπε να είχα κάθε δικαίωμα να το κάνω αυτό.Αυτό που συνέβη εδώ είναι μια παρωδία της δικαιοσύνης. Δεν κάναμε κάτι κακό. Δεν έκανα τίποτα κακό», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στο αεροπλάνο της επιστροφής προς το New Jersey, ο Τραμπ μπήκε στο Twitter για πρώτη φορά μετά το 2020 κι ανέβασε την φωτογραφία της σύλληψης του με την φράση «δεν θα παραδοθώ ποτέ».

Αυτή είναι η τέταρτη δίωξη κατά του Τραμπ μέσα σε μερικούς μήνες μετά τις κατηγορίες για δωροδοκία της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, για παράνομη κατοχή απόρρητων κρατικών εγγράφων και απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος με την εισβολή στο Καπιτώλιο το 2020.

Αν ο Τραμπ βγει Πρόεδρος στις εκλογές του 2024, κάτι για το οποίο επιμένει ακόμα και σήμερα, μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της δίκης στις ομοσπονδιακές υποθέσεις εναντίον του, ακόμα και να αποσύρει τις κατηγορίες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Barbie»: Απαγορεύτηκε στην Αλγερία για “προώθηση της ομοφυλοφιλίας”

HerNews ka

Dua Lipa: Έπεσαν «τίτλοι τέλους» στη σχέση της με τον Trevor Noah!

HerNewskl

Βιν Ντίζελ: Δέχθηκε μήνυση από την πρώην βοηθό του για σεξουαλική επίθεση

HerNews ka