HerNews.gr
Διεθνή

Kim Kardashian: Η συλλογή κοσμημάτων της – Από το ρολόι της Τζάκι Κένεντι μέχρι τον κρεμαστό σταυρό της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Φαίνεται ότι  η Kim Kardashian  πέταξε μέχρι το Τόκιο για να πάρει στα χέρια της το εκθαμβωτικό κολιέ με διαμάντια και πολύτιμους λίθους από τη συλλογή της Chanel για την άνοιξη/καλοκαίρι 1995, με αλληλένδετα C και μαργαριτάρια που εμφανίζονται στην ταινία της Greta Gerwig “Barbie”.

Για όσους από εμάς παρακολουθούμε την αυξανόμενη συλλογή κοσμημάτων της Kardashian, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι θα ήθελε να αποκτήσει το statement κομμάτι τόσο σύντομα μετά την κυκλοφορία της ταινίας. 

Ενώ όλα τα αγαπημένα It-girls της μόδας συλλέγουν vintage  κομμάτια στις μέρες μας, αυτή η έξυπνη επιχειρηματίας (η οποία φόρεσε το αστραφτερό φόρεμα Jean Louis της Marilyn Monroe στο  Met Gala του 2022 ) το πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο, μέσω ενός αρχείου που θα ήταν κατάλληλο για κάθε μουσείο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: νωρίτερα φέτος, η Kardashian αποκαλύφθηκε ότι ήταν περήφανη ιδιοκτήτρια του κολιέ Attallah Cross της πριγκίπισσας Νταϊάνα, το οποίο φόρεσε ο βασιλιάς σε φιλανθρωπικό χορό στο Λονδίνο το 1984, αφού προσέφερε 197.453 δολάρια για αυτό σε δημοπρασία .

 «Είμαστε χαρούμενοι που αυτό το κομμάτι βρήκε μια νέα πνοή στα χέρια ενός άλλου παγκοσμίως διάσημου ονόματος», δήλωσε τότε ο Kristian Spofforth, επικεφαλής κοσμημάτων του Sotheby’s London.

Σαφώς “μαγεμένη” από σημαντικά κομμάτια στην ιστορία της μόδας, η Kardashian προσέφερε επίσης 379.500 δολάρια για το ρολόι Cartier Tank της Jackie Kennedy  σε μια δημοπρασία του Christie’s το 2017.

Με χαραγμένο το “Stas to Jackie” στην πλάτη, το ρολόι δόθηκε στην Πρώτη Κυρία από τον κουνιάδο της, Stanislaw “Stas” Radziwill. Η Kardashian αποκάλυψε αργότερα ότι φόρεσε το ρολόι όταν συνάντησε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο το 2019, λέγοντας στη  Vogue : «Μου έδωσε λίγη δύναμη: ας μπούμε εκεί και θα το κάνουμε αυτό!».

Η τάση της Kardashian για το κυνήγι της δημοπρασίας ξεκίνησε στην πραγματικότητα πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, όταν ξόδεψε 65.000 δολάρια σε τρία βραχιόλια από χρυσό και νεφρίτη της Lorraine Schwartz, τα οποία προηγουμένως ανήκαν στο «είδωλό» της Elizabeth Taylor.

Φαίνεται ότι η αγάπη της συλλογής τρέχει και στην οικογένεια, με την Kardashian να αγοράζει στην κόρη της, North, ένα προσαρμοσμένο βελούδινο σακάκι που φορούσε ο Michael Jackson στα 65α γενέθλια του Taylor από τις δημοπρασίες Julien’s το 2019 για 65.625 δολάρια.

Αγόρασε επίσης ένα λευκό καπέλο Fedora που φορούσε ο Jackson στο μουσικό του βίντεο “Smooth Criminal” για τον North, μαζί με ένα ζευγάρι δαχτυλίδια του Έλβις Πρίσλεϊ για τον αδελφό της Ρομπ για 15.000 δολάρια το 2020.

Τι θα αποκτήσει μετά η Kim Kardashian; Ποντάρουμε στο  φτερωτό νυφικό headpiece της Carrie Bradshaw, το οποίο θα βγει προς πώληση στον Sotheby’s τον επόμενο μήνα με τιμή μεταξύ 40.000 και 70.000 δολαρίων.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ο Jay-Z κατέκτησε το Forbes: Ο πλουσιότερος εν ζωή ράπερ με περιουσία 2,5 δισ. δολάρια

Her News

Τζέιμς Μποντ: Από 30 μέχρι 40 ετών ο επόμενος «007» – Παραγωγός αποκαλύπτει την ηλικία του ηθοποιού που θα τον υποδυθεί

Her News b

ΗΠΑ: «Σαρωτική» κακοκαιρία-Νοικοκυριά στα σκοτάδια, χάος στις πτήσεις, δυστυχήματα

Her News b