HerNews.gr
Pets

Τρόποι για να κρατήσεις απασχολημένο τον σκύλο σου όσο είσαι στη δουλειά

Με πιο πολυάσχολες ζωές, οι άνθρωποι που έχουν σκύλο, δεν μπορούν να μένουν στο σπίτι όλη την ώρα. Γίνεται πιο δύσκολο να κρατάς τον σκύλο σου απασχολημένο από απόσταση, ειδικά αν έχεις κουτάβι.

Επίσης είναι λογικό να αισθάνεσαι ενοχές που είναι πολλές ώρες ο σκύλος σου μόνος στο σπίτι, αλλά στην πραγματικότητα, υπάρχουν τρόποι να διασκεδάζει ένας σκύλος, όσο εσύ είσαι στη δουλειά.

Καθιερώνοντας ρουτίνες κι αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, μπορείς να κρατήσεις το σκυλάκι σου απασχολημένο μέχρι να επιστρέψεις. Τα σκυλιά είναι κοινωνικά πλάσματα που ανταποκρίνονται στην αλληλεπίδραση, επομένως η εύρεση τρόπων για να τα διασκεδάζεις κατά τη διάρκεια της απουσίας σου είναι απαραίτητη για την ευημερία τους.

Κούρασε τον σκύλο σου πριν φύγεις

Τα σκυλιά χρειάζονται μια ρουτίνα και η ύπαρξη ενός προβλέψιμου προγράμματος μπορεί να τους προσφέρει μια αίσθηση ασφάλειας. Προσπάθησε να διατηρείς σταθερό χρόνο που ταΐζεις τον σκύλο σου, που παίζετε και που τον κάνει μπάνιο. Πριν φύγεις για τη δουλειά, κάντε ένα σύντομο παιχνίδι ή μια σύντομη βόλτα για να κουραστεί λίγο, διευκολύνοντάς τον να ηρεμήσει κατά τη διάρκεια της απουσίας σου.

Χρησιμοποίησε την τεχνολογία

Η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει καινοτόμες λύσεις για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Σε αυτόν τον τομέα, μια δημοφιλής μέθοδος που έχει προκύψει είναι η χρήση καμερών. Σου επιτρέπουν να παρακολουθείς τις δραστηριότητες του σκύλου σου από απόσταση κι ακόμη και να αλληλεπιδράς μαζί του. Μπορείς να μιλήσεις με τον σκύλο σου, βοηθώντας τον να μην αισθάνεται εντελώς μόνος του.

Άφησε την τηλεόραση ανοιχτή

Μπορείς ακόμη να σκεφτείς αυτό το καινοτόμο κόλπο να αφήσεις ανοιχτό το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση σε χαμηλή ένταση για να παρέχεις κάποια ακουστική διέγερση. Αυτό θα μιμηθεί τους ήχους ενός πιο πυκνοκατοικημένου νοικοκυριού.

Φέρε νέα παιχνίδια

Η εισαγωγή μιας ποικιλίας παιχνιδιών μπορεί να αποτρέψει τον σκύλο σου από το να βαρεθεί. Τα βελούδινα παιχνίδια και τα παιχνίδια που τρίζουν προσφέρουν διαφορετικές χαρές. Άφησέ τα γύρω από το μπολ που τρώει, ώστε να μην χρειάζεται να αγχωθεί για να τα βρει. Μπορεί να παίξει μαζί τους όσο εσύ είσαι στη δουλειά. Μπορείς ακόμη και να κρύψεις μικρές λιχουδιές ανάμεσα σε μια ομάδα αγαπημένων παιχνιδιών του σκύλου σου. Θα τον κρατήσεις έτσι αφοσιωμένο στο να ψάχνει για λιχουδιές και σίγουρα δεν θα βαρεθεί.

Δοκίμασε αυτές τις προτάσεις την επόμενη φορά που θα φύγεις για τη δουλειά και σίγουρα θα δώσεις λίγη επιπλέον χαρά στον σκύλο σου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σταμπς: Ο δήμαρχος… γάτα που πέθανε σαν σήμερα

Her News b

Κατοικίδια: Ποιές τροφές δεν πρέπει να τρώει η γάτα σου

Her News

Η ηλικία του σκύλου σε ανθρώπινα χρόνια και πως θα την υπολογίσεις

Her News