HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Rebound sex: Πώς μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία σας;

Rebound sex

Η άποψη ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που πρέπει να περάσει μετά τον χωρισμό πριν επανεισέλθουμε στο ερωτικό παιχνίδι είναι μια προσέγγιση που μπορεί να ισχύει για κάποιους ανθρώπους, αλλά δεν είναι απαραίτητο να ισχύει για όλους.

Rebound sexΚάθε άτομο έχει διαφορετικές ανάγκες, συναισθήματα και επιθυμίες, οπότε η απόφαση πότε και πώς να ξαναμπεί στο ερωτικό παιχνίδι είναι καθαρά προσωπική.

Οι σχέσεις και ο χωρισμός είναι πολύπλοκα θέματα και δεν υπάρχει μία σταθερή “συνταγή” για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να θεωρούν ότι το να αφιερώσουν κάποιο χρονικό διάστημα στον εαυτό τους μετά από έναν χωρισμό είναι σημαντικό για να επανακερδίσουν την αυτοεκτίμηση και να επαναφέρουν τον εσωτερικό τους ισορροπία. Άλλοι μπορεί να νιώθουν έτοιμοι να εξερευνήσουν νέες ερωτικές εμπειρίες πολύ σύντομα μετά τον χωρισμό.

«Αν συνδέεις το σεξ με θετικά συναισθήματα, απόλαυση, ανακούφιση από το άγχος ή αν μία νέα εμπειρία σου προκαλεί ενθουσιασμό, γιατί να μην κάνεις σεξ με ένα καινούριο πρόσωπο, ακόμα και αν θεωρείς ότι είναι πολύ νωρίς. Είμαστε προγραμματισμένοι να αναζητούμε σύνδεση, με οποιονδήποτε τρόπο, επομένως το rebound sex μπορεί να είναι μία πολύ ευχάριστη εμπειρία», μάς εξηγεί η σεξολόγος Δρ. Jess O’Reilly.

Rebound sex

Σε κάθε περίπτωση, σημαντικό είναι να ακούτε τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας. Είναι ενδεδειγμένο να δώσετε τον χρόνο που χρειάζεστε για να ανακτήσετε την ισορροπία σας και να αποφασίσετε πότε είστε έτοιμοι να ανοίξετε ξανά την καρδιά σας σε νέες εμπειρίες. Η επιλογή είναι δική σας και δεν υπάρχει λάθος ή σωστό.

Golden Shower: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σεξουαλικό φετίχ που “απαιτεί” ούρηση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Σεξ: Ποια ζευγάρια ζωδίων βάζουν “φωτιά” στο κρεβάτι;

Her News b

Κρατήστε τη σεξουαλική σας ζωή ζωντανή

Her News

Squirting: Είναι φυσιολογικό να μην το έχετε βιώσει έστω μία φορά;

HerNewskl