HerNews.gr
Ταξίδια

Χονγκ Κονγκ: Πράγματα που μπορείτε να κάνετε δωρεάν

Το Χονγκ Κονγκ είναι μια από τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο, όπως όλοι γνωρίζουμε. Ένα ταξίδι σε αυτή την εκλεπτυσμένη πόλη απέχει πολύ από το να είναι φθηνό, με το πλούσιο φαγητό και τα γιγάντια εμπορικά κέντρα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε την πόλη, χωρίς να βάλετε πάρα πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Με καλό προγραμματισμό, μπορείτε να απολαύσετε πολλά πράγματα στο Χονγκ Κονγκ εντελώς δωρεάν. Απλά, διαβάστε τον οδηγός μας και ενημερωθείτε.

1. Πηγαίνετε στη γκαλερί και θαυμάστε όμορφα έργα τέχνης

Αυτή είναι η τέλεια δραστηριότητα όχι μόνο για τους λάτρεις της τέχνης, αλλά και για ταξιδιώτες που θέλουν να ανακαλύψουν περισσότερα για την καλλιτεχνική σκηνή της πόλης. Το Χονγκ Κονγκ φιλοξενεί πολλές ανεξάρτητες γκαλερί, που εκθέτουν έργα από διάφορους καλλιτέχνες όλου του κόσμου.

Ενώ οι γκαλερί είναι απλωμένες σε όλη την πόλη, υποστηρίζουμε ότι το καλύτερο μέρος για να κάνετε μια επίσκεψη σε γκαλερί είναι γύρω από το Central και το Sheung Wan.

Πηγαίνετε στο Namjooning και θαυμάστε την κορεατική τέχνη στο Soluna Fine Art, περιηγηθείτε σε εκπληκτικές φωτογραφίες στην Blue Lotus Gallery ή δείτε τα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών στο Contemporary by Angelia Li. Και ναι, μπορείτε να επισκεφθείτε τις γκαλερί στο Χονγκ Κονγκ δωρεάν! 

2. Βρείτε το ζεν σας στους όμορφους ναούς

Βρείτε το εσωτερικό σας ζεν στους αμέτρητους ναούς του Χονγκ Κονγκ. Το Man Mo Temple είναι από τα καλύτερα. Για να “βουτήξετε βαθιά” στις πνευματικές και τοπικές παραδόσεις της πόλης, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από τον ναό Wong Tai Sin. Είναι το σπίτι τριών θρησκειών – Βουδισμού, Ταοϊσμού και Κομφουκιανισμού – κι είναι από τις πιο πολυσύχναστες, ειδικά κατά τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε προς το μοναστήρι Chi Lin για μια απόδραση σε μια απίθανη όαση στο κέντρο της πόλης. Αυτός ο ναός είναι ένα σημαντικό βουδιστικό ιερό, αλλά διαθέτει επίσης εντυπωσιακή αισθητική και design.

3. Ελάτε πιο κοντά στη φύση σε ένα από τα γραφικά μονοπάτια πεζοπορίας

Το Χονγκ Κονγκ είναι επίσης γεμάτο με πλούσια βλάστηση, βουνά κι εκπληκτικά φυσικά τοπία. Έτσι, εξερευνήστε την υπέροχη ύπαιθρο και κάντε πεζοπορία σε οποιοδήποτε από τα γραφικά μονοπάτια της πόλης. Για τους αρχάριους στην πεζοπορία, το μονοπάτι The Peak είναι από τα πιο εύκολα και στο τέλος, θα απολαύσετε επική θέα στο λιμάνι Victoria. Επίσης ιδανικό για αρχάριους είναι το Dragon’s Back. Προσφέρει υπέροχη θέα στο νότιο νησί και τις ακτές. Καθώς η πεζοπορία τελειώνει στο Big Wave Bay, μπορείτε να ανταμείψετε τον εαυτό σας με μια βουτιά αμέσως μετά!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καραϊβική: Διακοπές μόνο για ανθρώπους που βγάζουν 70.000 δολάρια

Her News

Οι καλύτερες παραλίες της Νάξου που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς

Her News

Τήνος: Πρώτη θέση στις επιλογές των ανεξερεύνητων νησιών

Her News